Biljetter

Så här gör du för att köpa biljetter till OS i Paris 2024.

Globalt lotteri

Mer än hälften av biljetterna som säljs till allmänheten lottas ut via ett globalt lotteri. För att vara med i lotteriet behöver man registrera sig mellan den 1 december och den 31 januari 2023. Det spelar ingen roll för chansen att bli utvald i lotteriet när man lämnar i sina uppgifter under den tidsperioden.

Men om man vill få chans att bli utvald under lotteriets första fyra dagar måste man även gå med i Club Paris 2024, som man kan registrera sig för utan extra kostnad.

Utlottningen

Den 15 februari påbörjas utlottningen av cirka tre miljoner biljetter. De som dras har då 48 timmar på sig att göra sina biljettinköp. Man får som mest köpa biljetter till tre olika sessioner – och maxantal att köpa totalt per person under hela säljperioden är 30 biljetter.

Hälften av biljetterna som lottas ut kostar 50 euro eller mindre. Det går även att köpa paket till tre sessioner för 72 euro.

Premiumbiljetter

Vissa premiumbiljetter går inte att köpa via lotteriet, det gäller exempelvis öppningsceremonin på Seine samt finaler som friidrottens 100 meter, simfinaler och basketfinaler. Sådana premiumbiljetter kommer att släppas till försäljning i maj 2023.

Paket med boende

Det går även att köpa hospitalitypaket. Dessa säljs via företaget On Location och i Norden är det ett finländskt företag, Elämys, som sköter den biljettförsäljningen.

Här kan du boka hospitalitypaket via Elämys svenskspråkiga webbplats:

Boka biljettpaket via Elämys Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Elämys för mer information:

olympicsswe@elamysgroup.com

Partners