Biljetter

Så här gör du för att köpa biljetter till OS i Paris 2024.

Globalt lotteri

Mer än hälften av biljetterna som säljs till allmänheten lottas ut via ett globalt lotteri. För att vara med i andra fasen av lotteriet behöver man registrera sig senast den 20 april 2023 kl 18.00. När du registerar dig påverkar inte dina chanser i lotteriet, så länge som du gör det innan deadline den 20 april.

Utlottningen

Den 9 maj påbörjas utlottningen. De som dras har då 48 timmar på sig att göra sina biljettinköp. Man får som mest köpa biljetter till tre olika sessioner – och max antal att köpa totalt per person under hela säljperioden är 30 biljetter.

Premiumbiljetter

Vissa premiumbiljetter går inte att köpa via lotteriet, det gäller exempelvis öppningsceremonin på Seine samt finaler som friidrottens 100 meter, simfinaler och basketfinaler. Sådana premiumbiljetter kommer att släppas till försäljning.

Tredje fasen

Tredje försäljningsfasen inleddes i juli 2023. Då går det att köpa biljetter till tävlingar utanför Paris, som handboll i Lille och segling i Marseille. Det går även att köpa fotbollsbiljetter, men då utan att veta vilka lag som spelar.

Paket med boende

Trycket på försäljningen av biljetter har varit stort och en hel del tävlingspass är redan nu slutsålda. Om man inte lyckades köpa de biljetter man ville ha genom dragningarna, finns det fortfarande möjligheter att komma sig till OS i Paris.

Det går även att köpa hospitalitypaket i flera olika priskategorier. Dessa säljs via företaget On Location och i Norden är det ett finländskt företag, Elämys, som sköter den biljettförsäljningen. Elämys sätter ihop respaket i idrotter där vi hoppas på svenskt deltagande och svenska framgångar.

Den mest populära hospitalitybiljetten är OVH/Off Venue Hospitality, en biljettyp som innebär att du får en biljett till det olympiska tävlingspass du väljer, och tillgång till Clubhouse 24, en exklusiv lokal i hjärtat av Paris, som man kan besöka före eller efter evenemanget.

Här kan du boka hospitalitypaket via Elämys svenskspråkiga webbplats:

Boka biljettpaket via Elämys Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Elämys för mer information:

olympicsswe@elamysgroup.com

Partners

Huvudsponsorer, logotyper