Om kakor på SOK:s hemsida

På sok.se använder vi kakor för att utveckla hemsidan för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. En kaka (eller cookie) är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Här kan du läsa mer om vad det innebär och vad du kan göra ifall du inte vill att kakor ska lagras på din dator.

Varför använder vi kakor?

Vi använder kakor för att göra sok.se så bra som möjligt för dig som besökare. Med hjälp av kakor kan vi:

  • samla statistik om antalet besökare på våra hemsidor och analysera besöksmönster.
  • förbättra webbplatsens funktionalitet och besökarens upplevelse.

Vad sparas och vem ser informationen?

Kakor används för att samla in uppgifter som anses utgöra personuppgifter, som till exempel IP-adresser och information kopplad till IP-adressen, men inga personuppgifter som är direkt kopplade till dig som person. Den information som samlas in på sok.se används bara för SOK:s ändamål. Vi lämnar inte vidare några uppgifter till andra. 

Dessa kakor använder vi

Vi använder oss av nödvändiga och analytiska kakor.

Nödvändiga kakor

Nödvändiga kakor gör så att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska. Därför går de inte att inaktivera. Vi använder oss av följande nödvändiga kakor:

  • Sv-cookie-consent (lagrar samtycke till kakor)
  • JsessionID (tillfällig kaka som hanteras av vår webbleverantör Sitevision AB i Örebro. Den används för att knyta besökaren till en session (ditt besök) och tas bort när du stänger webbläsaren. )
  • SiteVisionLTM (tillfällig kaka som hanteras av vår webbleverantör Sitevision i Örebro för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som din dator ska kommunicera med. Den tas bort när du stänger webbläsaren)

Analytiska kakor

Vi använder oss av Google Analytics för att lära oss om hur besökare använder vår hemsida. Det hjälper oss att förbättra sidan så den blir lättare att använda för dig som besökare. Google Analytics sätter följande kaka:

  • Sv-google-analytics

Så här gör du för att kakor inte ska lagras på din dator

Du kan ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar lagring av kakor eller informerar dig varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan du också radera som redan har sparats. Om du ställer in din webbläsare att neka kakor kan det betyda att webbplatsen inte fungerar som det är tänkt.

 

SOK:s personuppgiftspolicy

Du kan läsa mer om hur SOK hanterar andra typer av personuppgifter här:

SOK:s personuppgiftspolicy

Partners