Nikolaj Majorov bär den svenska flaggan under invigningen av EYOF Erzurum 2017. Foto: Irina Majorov

Publicerad 14 februari 2017

EYOF Erzurum har startat

Sveriges deltagare på EYOF Erzurum 2017, Nikolaj Majorov har gjort sin olympiska debut när konståkarna genomförde sina kortprogram under måndagen.

Det är ett tufft startfält med starka åkare i pojkarnas individuella konståkning. Nikolaj Majorov har tävlat emot många av dem i höstas under Junior Grand Prix i Tallinn där han slutade tvåa. Men under gårdagens kortprogram fick Nikolaj inte till sitt bästa. Ett fall på sin trippelkombination gjorde att han tappade nästan 10 poäng och ligger på en 10:e plats.

- Bortser man från fallet så gjorde Nikolaj en väldigt fin stegkombination och bra piruetter så det tar vi med oss inför fortsättningen. Givetvis är Nikolaj ledsen, man vill ju göra sitt bästa. Men nu får vi lugna ned oss och ladda om inför det fria programmet, säger tränare Irina Majorov.

Nikolaj Majorov under kortprogrammet, EYOF Erzurum 2017. Foto: EYOF Erzurum

Nikolaj Majorov under kortprogrammet, EYOF Erzurum 2017. Foto: EYOF Erzurum

Erzurum ligger på hög höjd, nästan 1800 meter över havet. Det påverkade åkarna ordentligt berättar Irina vidare.

- Det är svårt att hoppa eftersom det är svårt att andas ordentligt. Men det är lika för alla deltagare så det är inget som vi försöker tänka så mycket på, säger Irina.

Nu väntar en dag med barmarksträning och isträning för Nikolaj innan det är dags för det fria programmet på onsdag. Pojkarnas fria program startar kl. 13.30 svensk tid och streamas live i Olympic Channel.

Nikolaj är Sveriges ende deltagare på den Europeiska vinterolympiska ungdomsfestivalen, EYOF Erzurum 2017. Så förutom att tävla fick han såklart även vara fanbärare på invigningsceremonin som genomfördes i söndags.

- Det är fantastiskt att vara här och få representera Sverige. Vi ser fram emot det fria programmet där Nikolaj verkligen vill visa allt han kan, säger Irina.

Invigningen

Sverige kommer in efter 36.54 minuter in i filmen.

Källa: Olympic Channel

Länkar

Svenska resultat från Erzurum 2017

Partners

Huvudsponsorer, logotyper