Lune och Silvana Imam gör svenska truppens OS-låt till Tokyo 2020, "Vinner med hjärtat". Foto:

Publicerad 19 maj 2021

Vinner Med Hjärtat - de gör OS-låten

Lune och Silvana Imam kommer att göra den svenska OS-låten som heter Vinner Med Hjärtat. Den beskrivs som ett segerdoftande sommarepos som ska lyfta svenskarna ur sofforna och fylla våra hjärtan med villkorslös kärlek – från hjärtat och ut!

Den olympiska hymnen framfördes för första gången vid de första moderna sommarspelen i Aten 1896 och musik har sedan dess varit nära sammankopplat med de olympiska spelen. Med undantag för 2014 och 2018 har en officiell svensk OS-låt gjorts till varje OS sedan 2002. Lune och Silvana Imams sång Vinner Med Hjärtat hyllar traditionen av att samlas och förenas i en inkluderande och kärleksfull ceremoni.

- Jag känner en koppling till OS för att jag älskar sport, träning och rörelse. Kroppen är det bästa jag har och jag tycker om att utmana den och ta hand om den. Låten handlar om att när vi gör saker från rätt plats och känsla så kan vi inte förlora. Den påminner mig om att njuta på vägen, jag är i drömmen. Känns så fint att göra den här låten med dig, Silvana! Vi möts här. Från hjärtat och ut, säger Lune.

Lune och Silvana

Lune har haft sport och musik nära hjärtat i hela sitt liv. 2013 släpptes albumet Music & Sports och under 2020 har fyra singlar plus en EP tillsammans med Adrian Lux släppts. Hennes säregna röst har hörts på låtar som Teenage Crime av Adrian Lux och egna versionen av Swedish House Mafia-låten Leave The World Behind.

Silvana Imam växte upp med basketen närmast hjärtat. Som kraftfull och kompromisslös rappare har hon haft stora framgångar med sina tre album, egen fotobok och dokumentärfilmen Silvana - väck mig när ni vaknat. Hon har vunnit priser som årets textförfattare och live-akt och lämnar ingen oberörd med sina ärliga texter.

- Jag tror att vad vi än gör krävs det att vi är i nuet och i synk med hjärtat. Misslyckanden finns inte, för om vi inte lyckas med det vi gör på måndag så kan vi välja mellan att lära oss och ta oss framåt på tisdag eller fastna i gårdagen. Den här låten ger mig kraft att ta mig fram på en tisdag och det är en ära att göra den med dig, Lune! Från hjärtat och ut, säger Silvana Imam.

Vinner Med Hjärtat kommer att släppas den 2 juli, några veckor inför OS-invigningen den 23 juli.

FAKTA/Svenska OS-låtar genom tiderna

  • ”Vi ska vinna" Excellence och Markoolio, Salt Lake City 2002
  • "Olympia" E-Type, Aten 2004
  • "All in the game" Fame, Turin 2006
  • "Raise the banner" Poodles, Peking 2008
  • ”The heat is on" Jill Johnson, Vancouver 2010
  • ”Hagsätra IP” Hagsätra sport, London 2012
  • "It's all about the games" John Lundvik, Rio 2016

Partners

Huvudsponsorer, logotyper