Publicerad 4 augusti 2021

Andra raka OS-silvret till Peder Fredricson

Sverige hade chans på trippeln när samtliga svenska ryttare red om medaljerna i ridsportens individuella banhoppningsfinal. Peder Fredricson och All In drog det längsta strået och red hem sitt andra raka OS-silver.

Sex av de trettio ryttarna red felfritt och gick till omhoppning om medaljerna i den individuella finalen i banhoppning på Equestrian Park i Tokyo. Samtliga tre svenskar, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson fanns med bland de sex. Alla red också felfritt i omhoppningen och tiden blev helt avgörande. Ben Maher från Storbritannien som vann guld i London 2012 tog sitt andra OS-guld med hästen Explosion W.

Häst och ryttare i en snäv sväng.

Peder Fredricson och All In under omhoppningen i den individuella finalen där Peder tog silver. Foto: TT

Inför sista hopparen låg Peder Fredricson och Henrik von Eckermann på andra och tredjeplats men holländaren Maikel van der Vleuten knep bronset och flyttade ner von Eckermann till en fjärde och Malin Baryard Johnsson till femte plats. En enormt styrkebevis för de svenska hopparna som säkert har satt sig i respekt hos motståndarna inför i lagtävlingen på fredag.

Det var Sveriges sjunde medalj i Tokyo och den andra silvermedaljen för dagen efter seglingsmedaljen i 470 tidigare.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper