Foto Jessica Gow, TT

Publicerad 20 juli 2016

Kanotens Martin Hunter coachar med hjälp av GPS

Under OS ska Martin Hunter, förbundskapten för det svenska kanotlaget, se till så att kanotisterna får coachning och att allt flyter på. Innan dess ska laget mellanlanda på varmare breddgrader innan det är dags att åka till OS i Rio.

För ett par veckor sedan var Hunter och kanotlaget på EM i Moskva, ett mästerskap som Hunter menar gav fina besked.

-Det ser bra ut. EM gick bra och sedan dess har alla förberett sig på sina håll. Våra uttagna i K-2 är mycket i Jönköping men kommer också att åka en sväng till Italien med det australienska landslaget, innan det är dags för OS. Linnea och Petter (båda K-1) laddar istället upp i Portugal en vecka innan de slutligen tar sig till Rio, säger Hunter.

Väl i Rio ska Martin Hunter som förbundskapten se till så att allt fungerar som det ska. Det är han som ska hålla reda på när de aktiva ska på och av vattnet, som ordnar med coachning och som ser till så att de aktiva kan fokusera på det de är där för att göra - att paddla så snabbt som möjligt.

-Vi använder oss också av en typ av GPS som underlättar i coachningen. Jag sätter den på kanoterna och sedan mäter den massa detaljer i paddlingen som jag sedan kan analysera och coacha vidare efter, berättar Hunter.

Martin Hunter har hittills varit med på fem OS, två som aktiv och tre som tränare. Inför detta OS ser han främst fram emot själva tävlingarna, särskilt finalerna där Hunter menar att allt kan hända.

-Men mitt bästa OS-minne är från avslutningsceremonin i Sydney 2000. De släckte den olympiska elden med flygplan som flög över elden och sedan rakt upp i luften. Det var som att flygplanen tog elden med sig, säger Hunter som själv kommer från Australien.

Martin Hunter, Foto: SOK

Partners

Huvudsponsorer, logotyper