Publicerad 25 april 2016

Nya logotypen för sommarspelen i Tokyo 2020

Tokyo 2020 presenterade idag sin officiella logotyp för de Olympiska spelen och de Paralympiska spelen. "Harmoniserad rutiga emblem" heter logotypen (direktöversatt från japanska).

Designen hyllades av den japanska allmänheten och Tokyo 2020s emblemselektionskommitté, för att de lyfter fram Japan och staden Tokyo samt lyckades representera Tokyo 2020-visionen.

Schackrutiga mönster har varit populärt i många länder runt om i världen under historien och i Japan, så blev det känt som “ichimatsu moyo” under Edo perioden (1603–1867). Denna schackrutiga mönster, i den traditionella japanska färgen indigoblå, uttrycker en förfinad elegans och sinnrikhet som exemplifierar Japan.

Komponerad på tre rutiga formvariationer, representerar gestaltningen olika länder, kulturer och tankesätt. Logotypen införlivar budskapet "Unity in Diversity" (enighet i mångfald) och uttrycker också den strävan som de Olympiska- och Paralympiska spelen representerar. En strävan där mångfald används som en plattform, för att knyta samman världen.

 

Läs hela pressreleasen här Länk till annan webbplats.

Den förra officiella logotypen för Tokyo 2020 var för snarlik logotypen för en teater i franska Liège, varpå den fick bytas ut.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper