UNIQLO presenterar truppkläderna till OS och Paralympics i Paris 2024. Foto: UNIQLO

Publicerad 14 maj 2024

Här är truppkläderna till Paris 2024

UNIQLO har utvecklat den nya klädkollektionen i nära samarbete med idrottarna för att skapa rätt förutsättningar för optimal prestation under spelen i Paris i sommar.
För första gången någonsin kan UNIQLO även presentera nya produkter som skapats av återvunna material från insamlade kläder från egna butiker.

UNIQLO tillkännager i dag den nya klädkollektionen för Sveriges idrottare inför sommarens OS och Paralympics i Paris. Sedan partnerskapet inleddes 2019 – inför spelen i Tokyo och Peking – så har UNIQLO kontinuerligt arbetat med att förbättra och utveckla kollektionen i nära samarbete med idrottarna själva.

För tredje spelen i rad designar UNIQLO den svenska truppkläderna till OS och Paralympics. Foto: UNIQLO.

Den nya kollektionen har temat “högpresterande enkelhet” och är en del nav UNIQLO:s LifeWear-koncept. Kollektionen är enkel, vacker och sofistikerad - och passar perfekt i den eleganta parisiska miljön. För första gången någonsin presenterar UNIQLO även 16 produkter som använder sig av en ny återvinningsteknik där återvunna produkter bryts ner på molekylnivå och omvandlas till ett nytt polyestermaterial, det vill säga att de omvandlar använda kläder till helt nya.

För alla tillfällen

Den nya kollektionen har designats för att de svenska idrottarna ska vara bekväma vid alla tillfällen, inte enbart under tävlingarna. Kollektionen inkluderar även plagg att bära under prisutdelningar, träning, resor, presskonferenser och återhämtning. Designen är ren och minimalistisk med en marinblå färg som genomsyrar kollektionen tillsammans med accentfärger som går i tonerna av den svenska blågula färgpaletten.

Resultatet är en harmonisk och urban estetik som är lika självklar på tävlingsarenan som på Paris gator. Den nya kollektionen fokuserar på tre grundläggande värderingar som UNIQLO delar med sina samarbetspartners; kvalitet, innovation och hållbarhet. Genom att väva in dessa gemensamma värderingar i kollektionens samtliga delar kan Sveriges idrottare prestera på högsta nivå på världens största internationella scen.

- Vi har alltid imponerats av svenskarnas framgång i UNIQLO:s kläder. Vi är väldigt glada över att stötta Sverige med LifeWear till spelen 2024. Vi inspirerades av idrottarna själva och återigen av den svenska kulturen. Kollektionen står för tidlös och vacker design i kombination med en modern livsstil, säger Tadashi Yanai, ordförande, president och vd för UNIQLO:s moderbolag Fast Retailing.

Tävlingskläder

Totalt kommer 13 idrotter att tävla i UNIQLO:s kläder i sommar: golf, badminton, bordtennis, tennis, kanot, rodd, segling, bågskytte, skytte, skateboard breakdance, simning och beachvolleyball.

- Jag vill tacka UNIQLO som tagit fram fantastiska kollektioner sedan spelen i Tokyo och Peking. UNIQLO har reflekterat och noga vägt in åsikter från de svenska idrottarna för att möta våra omfattande krav för design, kvalitet, passform, funktionalitet och hållbarhet. Alla vi som varit inblandade i projektet är överlyckliga över resultatet, säger Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare för Sveriges Olympiska Kommitté.

Konsumentkollektionen kommer att finnas tillgänglig i samtliga UNIQLO:s butiker i Sverige från och med den 3 juni. OS i Paris invigs den 26 juli.

Foto: UNIQLO.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper