Sara Gottfarb, SOK, Linda Johansson, Säljchef och VD på RE:DO Foods, Frida Nevalainen, SOK och Hans-Anders Karlsson, ordförande RE:DO. Foton: SOK och RE:DO.

Publicerad 21 juni 2023

SOK och RE:DO tar fram Bra Bränsle

SOK och RE:DO inleder ett samarbete inom Bra Bränsle.

-RE:DO:s hållbara produkter är ett perfekt exempel på de innovativa och hållbara lösningar som vi vill ha med i Bra Bränsle, säger SOK:s marknadschef Tobias Hauff.

Bra Bränsle är ett samverkansprojekt som bygger på att sätta olympiskt strålkastarljus på mat, livsstil och produkter för ett liv i rörelse. Bränsle som möjliggör hälsa och välmående och som samtidigt är producerade med hänsyn till vår planet.

– Idrottare behöver mer energi och ibland behöver vi att det vi äter är enkelt att ta med sig till hallen/backen/spåret/gymmet. RE:DO har näring och energi praktiskt paketerat i en smaskig bar som dessutom bygger på klimatsmarta råvaror. Ett hållbart val för en hållbar livsstil, säger Linda Bakkman, näringsfysiolog som jobbar åt Sveriges Olympiska Kommitté.

Inom SOK finns ett nutritionsteam som arbetar på vetenskaplig grund och med beprövad erfarenhet för att ge aktiva i stödprogrammet Topp och Talang individuellt anpassade kostråd. Detta är en del i en helhet för att kunna utvecklas till maximal prestation.

– Extra roligt att vi på RE:DO får ta fram Bra Bränsle till olympier. Det här blir ett samarbete där alla är vinnare, säger Hans-Anders Karlsson, ordförande på RE:DO Foods.

Syftet med Bra Bränsle är att vägleda aktiva och hälsomedvetna konsumenter till bra mat samt lyfta och sprida kunskaper om vikten av kostens betydelse till fler. Kronägg deltar i samarbetet Bra Bränsle sedan tidigare.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper