Annica Åkerblad, platschef på Elite hotel i Eskilstuna tillsammans med SOK:s generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson. Foto: SOK.

Publicerad 27 september 2023

Hotellkoncernen bäddar för OS-guld - ambitiöst samarbete mellan SOK och Elite Hotels

Som en del i Elite Hotels of Swedens mångåriga engagemang inom sport- och idrottsförbund tecknar hotellkoncernen och Sveriges Olympiska Kommitté nu ett ambitiöst samarbetsavtal med syfte att sätta fler människor i rörelse – och vara värd för de viktiga slutförberedelserna inför OS.

Som Sveriges största familjeägda hotellverksamhet med hotell på 25 orter runt om i Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, har Elite Hotels från start skapat vackra och stimulerande hotellmiljöer med plats för avkoppling och återhämtning. Sedan en tid tillbaka har man växlat upp arbetet för att skapa Sveriges bästa hotellupplevelse. En ambition som stämmer väl in på Sveriges Olympiska Kommittés egen verksamhet med syfte att vara främst inom sin disciplin och stötta idrottsmän- och kvinnor att nå hela vägen till OS. Utöver träning är god sömn, återhämtning och uppladdning med bra mat i en harmonisk miljö viktiga förutsättningar för att nå långt. Något som bland annat möjliggörs genom samarbetet med Elite Hotels som nu blir officiell leverantör och hotellpartner till Sveriges Olympiska Kommitté och OS-laget.

- Vi är givetvis mycket glada över samarbetet med Sveriges Olympiska Kommittén, den svenska elitidrottens flaggskepp. Som officiell hotellpartner ser vi fram emot att få stötta det svenska OS-laget inför, under och efter träningar och tävlingar genom att möjliggöra såväl uppladdning, återhämtning och god sömn, som bra mat i våra vackra hotellmiljöer runt om i Sverige. Utöver vårt engagemang i några av världens bästa elitidrottare känns det fantastiskt att tillsammans med Sveriges Olympiska Kommittén få möjlighet att inspirera nästkommande generationer i deras sportsliga drömmar, säger David Halldén, VD & koncernchef, Elite Hotels of Sweden.

En del av samarbetet innefattar även att aktivt verka för en bättre hälsa och välmående bland nuvarande och kommande generationer. Bland annat genom att sätta fler människor i rörelse genom att inspirera och skapa positiva förebilder inom de olympiska idrotterna, med förhoppningen om att väcka framtida OS-drömmar. Inför kommande OS i Paris 2024 kommer Sveriges Olympiska Kommitté att samla OS-truppen till förläger på Elite Stadshotellet i Eskilstuna.

- Elite Stadshotellet i Eskilstuna blir en perfekt sista uppladdning för den svenska truppen inför avresan till OS. Vi har just avslutat fina konferensdagar på hotellet som nästa år blir värd för det största förlägret SOK hittills anordnat inför ett olympiskt spel och vi kan tryggt säga att Elite Hotels kan erbjuda olympierna slutförberedelser i världsklass, berättar Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare, Sveriges Olympiska Kommitté.

OS i Paris invigs den 26 juli 2024.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper