När Sarah Sjöström vann OS-guld i Rio fanns lagkamraterna Ida Marko-Varga, Sophie Hansson, Ida Lindborg, Michelle Coleman och Louise Hansson på publikplats och hejade. Foto: TT..

Publicerad 4 juli 2019

Biljettförsäljning till OS i Tokyo inleds på tisdag

SOK:s partner CoSport, officiell återförsäljare i Sverige av biljetter till OS i Tokyo, bekräftar att försäljningen av biljetter till OS i Tokyo startar den 9 juli klockan 15.

Under förra månaden hade CoSports kunder möjlighet att ansökan om biljetter för att sedan delta i en utlottning. Över en miljon människor tog chansen och de av CoSports kunder som blev tilldelade biljetter är nu bland de första svenskarna att säkra sina biljetter till OS i Tokyo.

De mest efterfrågade biljetterna i Sverige har varit till friidrott, simning, handboll och gymnastik. Även skateboard och klättring, två av de nya sporterna på OS-programmet, har varit bland de 20 mest efterfrågade grenarna.

Nästa chans att köpa biljetter är tisdag den 9 juli klockan 15 när CoSport startar sin försäljning av biljetter. Då kommer biljetter samt paket med biljetter, boende och mat att säljas enligt principen först till kvarn.

Stor efterfrågan på biljetter i Japan medför att majoriteten av biljetterna till de mest efterfrågade tävlingarna kommer säljas till japanska invånare, vilket innebär att Sverige får dela på kvarvarande biljetter tillsammans med över 100 andra länder.

- CoSport fortsätter jobba hårt för att möta efterfrågan för de svenska kunderna och säkerställa en rättvis process. Fans som inte fick några biljetter under ansökningsfasen ska inte ge upp utan i stället ta tillfället i akt när liveförsäljningen börjar den 9 juli, säger Robert F. Long, ordförande CoSport.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper