SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo och Christian Norberg, vd på Toyota Sweden AB, tar hand för det nya partnerskapet. Foto: SOK.

Publicerad 5 juni 2019

Toyota ny huvudpartner till SOK

Toyota och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) inleder ett samarbete för att tillsammans stärka den svenska olympiska verksamheten.
– Vi är två organisationer som har strävan efter utveckling i fokus. För oss är det fantastiskt att få arbeta tillsammans med Toyota och det passar särskilt bra med nästa sommarspel i Tokyo, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Som ny huvudpartner till Sveriges Olympiska Kommitté ska Toyota Sverige hjälpa till att stärka den olympiska verksamheten i Sverige och stötta såväl SOK som landets idrottare.

– För Toyota är det här ett oerhört inspirerande arbete som vi nu inleder tillsammans med SOK. Som organisationer har vi mycket gemensamt och vi delar både värderingar och vi arbetar båda efter ständig förbättring som är en del av vårt DNA inom Toyota Way. Att också i Sverige få stötta och supporta landets idrottare är ett stort förtroende som vi ska förvalta på bästa sätt för att hjälpa såväl barn och ungdomar som våra allra skickligaste idrottare, säger Christian Norberg, vd på Toyota Sweden AB.

Som ett av världens främsta fordonsföretag utvecklar Toyota Motor Corporation hållbar mobilitet till alla – oavsett förutsättningar. Därför är Toyota globala sponsorer till såväl Internationella Olympiska Kommittén som Internationella Paralympiska Kommittén och dessutom mobilitetspartner till de olympiska spelen i både Tokyo 2020, Peking 2022 och Paris 2024. I Sverige är Toyota också huvudsponsorer till Sveriges Paralympiska Kommitté och verkar för en hållbar mobilitet för att både minimera transporternas klimatpåverkan och ge alla rätten att utvecklas.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) är ansvariga för de olympiska frågorna i Sverige och har som huvuduppgift att förbereda och leda det svenska deltagandet i OS med sikte på konkurrenskraftiga OS-trupper. SOK verkar också för att skapa fler goda förebilder för unga och samtidigt inspirera fler att utvecklas inom idrott, skapa möjligheter att utvecklas oavsett bakgrund, kön och ekonomi samt att sprida de olympiska värderingarna om vänskap respekt och strävan efter utveckling.

– Samarbetet med Toyota ger oss möjlighet att stärka stödet till våra bästa olympier, men samtidigt fokusera på att låta fler barn i Sverige att hitta till sin idrott, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

FAKTA/Toyota

Med 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonsföretag.
I två decennier har företaget elektrifierat bilvärlden och fler än 13 miljoner elhybrider har sålts sedan den allra första masstillverkade elhybriden Toyota Prius lanserades 1997. Under 2018 var 74 procent av Toyotas försäljning av personbilar i Sverige elektrifierade och företagets modeller har Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper