Publicerad 2 juni 2016

EF erbjuder OS-truppen språkutbildning inför Rio 2016

EF erbjuder nu samtliga deltagare i OS-truppen språkutbildning i portugisiska och engelska samt hela Topp- och Talanggruppen språkutbildning i engelska.

Grunder i portugisiska kommer att underlätta vistelsen i Rio för de aktiva och ledare som ska delta i sommarens OS. Bättre engelska förbättrar allt från kontakter med media och sponsorer till att förbereda aktiva för en karriär efter den idrottsliga.

Bägge utbildningarna kommer att ske virtuellt med EF’s världsledande plattform EF EfektaTM som bas. Den virtuella lösningen ger flexibilitet för alla att studera var som helt och när som helst, samtidigt som kvaliteten borgar för bra resultat. Miljontals nöjda studenter inom företag och myndigheter runt om i världen har under årens lopp framgångsrikt lärt sig ett nytt språk med denna lösning och öppnat nya möjligheter för sig själva.

Portugisiskutbildningen är en nybörjarkurs med självstudier som också kommer att finnas tillgänglig under 12 månader men som till omfattningen går att slutföra på relativt kort tid inför OS i Rio.

Engelskutbildningen kommer att finnas tillgänglig för alla under 12 månader och innehåller utöver möjlighet till självstudier ett obegränsat antal lärarledda grupplektioner i engelska.

SOK’s Aktivas Kommitté har testat lösningen och är positiva till satsningen.

- Språkkunskaper är mycket viktiga både under och efter en aktiv idrottskarriär. Jag hade önskat att jag hade haft motsvarande möjlighet att studera under min aktiva karriär. Att lösningen är virtuell bidrar till nödvändig flexibilitet med tanke på allas individuella scheman med resor för träningar och tävlingar. Dessutom kan det vara skönt att skifta fokus och ha något annat än idrotten att tänka på under intensiva perioder. Vi uppmuntrar alla att ta denna chans till värdefull språkutbildning, säger Anna Lindberg, ordförande för Aktivas Kommitté.

SOK’s verksamhetschef Peter Reinebo instämmer.

- Vi är glada över att vårt samarbete med EF nu konkretiseras i utbildningsinsatser för OS-truppen och Topp- och Talanggruppen. Längre fram kommer EF’s program också att omfatta Utmanargruppen och Heroes of Tomorrow, säger Peter Reinebo.

EF Education First (EF), världens största privata utbildningsföretag med 43,500 anställda i 57 länder, har samarbetat med den Olympiska Rörelsen sedan Seoul 1988 och har framgångsrikt levererat språkutbildning och annan utbildning till ytterligare fyra Spel – Beijing 2008, Sochi 2014, Rio 2016 och PyeongChang 2018. EF’s mission är att ”Öppna världen genom utbildning” och har därför stora värdemässiga likheter med den Olympiska Rörelsen i stort och med SOK.

Kontaktpersoner:

EF – Carl-Johan Westring, 070-7793064
eller cj.westring@ef.com

SOK - Peter Reinebo, 070-6578804
eller peter.reinebo@sok.se

Partners

Huvudsponsorer, logotyper