Truls Möregårdh under gruppspelet i Buenos Aires. Foto: OIS

Publicerad 9 oktober 2018

Möregårdh föll trots storspel

Truls Möregårdh gick obesegrad genom gruppspelet i ungdoms-OS och vann sin åttondelsfinal mot Youssef Abdel-Aziz från Egypten med 4-2 i set. Men efter fem täta set blev det förlust i kvarten mot kinesen Chuqin Wang.

Singelturneringen tog tyvärr slut i kvarten för Truls natten mot onsdag. Detta trots en enormt välspelad kvartsfinal mot kinesen Chuqin Wang, guldmedaljör från lag-VM i våras. Wang vann en tät batalj med setsifforna 11-6, 11-9, 10-12, 11-9, 11-9.

I tredje set vände Truls underläge 4-9 till seger med 12-10 och hade länge grepp om femte set, men Wang stod till slut som segrare.

Tre simmare i final

Kanske kommer det i stället fler svenska simmedaljer under onsdagen?

Sara Junevik är klar för final på 50 meter fjäril. Sara vann sin semifinal på tiden 26,75 och hade totalt den tredje bästa tiden från semifinalerna.

Även Björn Seeliger är klar för final på 50 meter, men då med frisim som simsätt. Björn hade femte bästa tid med 22,71. Robin Hanson, silvermedaljör på 200 fritt, noterade 22,93 och delade åttonde tid med sydkoreanen Lee Yoo-Yeon. I en extrainsatt omsimning om den sista finalplatsen så kunde Robin knipa den sista finalplatsen. Därmed är det tre svenskar som simmar final under onsdagen.

Roddaren Elin Lindroth var snabbast av alla i fältet när hon tog sig till semifinal i flickornas singelsculler. Elin vann sitt heat på tiden 1.45,07. Hon är nu en av åtta i semifinal.

Tonya Paulsson och tränare Janie Ahlström. Foto: SOK

Tonya Paulsson är i final i barr. Foto: SOK:

Tonya i barrfinal

Gymnasten Tonya Paulsson gjorde sitt livs bästa barrserie när hon via 12,733 poäng nådde grenfinalen som åttonde gymnast.

- Hon hade minst avdrag av alla 35 gymnaster på hela tävlingen i barr, sade en stolt tränare, Janie Ahlström.

Golftävlingarna har startat på Hurlingham Club men blåsigt väder och vinden från andra hållet ställde till det för bland annat de svenska spelarna. Endast en damspelare är under par. Amanda Linnér hade 84 slag och ligger långt ner i fältet på 30:e plats. Även en tung start för Ludvig Eriksson som fick rita in 81 slag i scorekortet.