David Åhman och Jonatan Hellvig. Foto: OIS

Publicerad 16 oktober 2018

Åhman/Hellvig har dansat till final

Det svenska beachvolleybollparet David Åhman och Jonatan Hellvig har vunnit den argentinska publikens hjärtan - och dansat sig hela vägen till final i ungdoms-OS.

David Åhman servar mot Ungern. Foto: OIS

Det ungerska paret Artur Hajos/Bence Attilla Streli var chanslöst mot svenskarna i semifinalen. David och Jonatan dominerade från första stund och vann semifinalen i två raka set, 21-9, 21-16.

Hur svenskarna firade de viktiga bollarna? Med dans.

- Det har blivit lite vår grej, vi har några "signature moves" som vi kör när vi lyckats med ett serve-ess eller en block. Jag tycker man blir mer peppad när man dansar, berättar David Åhman.

- Dansen ger oss energi och vi blir avslappnade, säger Jonatan Hellvig.

Det dansande svenska bechvolleylandslaget har vunnit publikens hjärtan under världsungdoms-OS i Buenos Aires. Efter semifinalsegern var det långa köer för att komma nära svenskarna.

- Hela ungdoms-OS har varit fantastiskt. Det kändes direkt när vi kom till OS-byn att det bara var "wow", säger David Åhman.

I onsdagens final väntar bekant motstånd i form av Nederländerna, Matthew Immers och Yorick de Groot.

- Vi har mött dem två gångerna tidigare och vunnit båda gångerna. Ni vi slog dem i OS-kvalet så spelade vi riktigt bra och krossade dem faktiskt, säger Jonatan Hellvig.

Men den svenske coachen Rasmus Jonsson varnar för en stentuff final.

- Killarna gjorde en grym match när de vann i Continental Cup, vilket var kvalet hit till OS. Men när vi mötte Holland senast hade de förstått vår taktik och det blev det seger först efter 15-13 i skiljeset. Holland har ett grymt bra lag så det blir att kolla video nu för att scouta ordentligt, säger Rasmus Jonsson.

David Åhman och Jonatan Hellvig har vunnit publikens hjärtan under ungdoms-OS i Buenos Aires. Foto: SOK.

David Åhman och Jonatan Hellvig har vunnit publikens hjärtan under ungdoms-OS i Buenos Aires. Foto: SOK.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper