Buenos Aires 2018

6 okt - 18 okt (11 dagar kvar)

Buenos Aires 2018

Den 6-18 oktober 2018 i Buenos Aires, Argentina är det dags för den tredje sommarupplagan av Världsungdoms-OS. De första olympiska spelen någonsin som har lika många kvinnliga och manliga deltagare.

Vad är Världsungdoms-OS?

YOG, eller Världsungdoms-OS är en idrottstävling för ungdomar mellan 15-18 år. Världsungdoms-OS är en möjlighet att utvecklas, inte bara genom idrottstävlingar på högsta nivå utan också genom olika utbildnings- och kulturella aktiviteter som pågår under hela spelen.

Det första YOG arrangerades i Singapore under sommaren 2010. Spelen innefattar samma idrotter som de olympiska spelen men med färre discipliner och tävlingar, där några av dem är nya innovativa utvecklingar som går i YOG-andan - kul och snabbt!

Tre nya idrotter

32 idrotter finns med på programmet. Det blir premiär för dansgrenen breaking, sportklättring, karate och hastighetsåkning på rullskridsko. Dessutom finns även de traditionella OS-idrotterna simning, bågskytte, friidrott, badminton, basket (3x3-manna), boxning, kanot, cykel, ridsport (hoppning), fäktning, fotboll (futsal), golf, gymnastik, handboll (beach), landhockey (fem-manna), judo, modern femkamp, rodd, sju-manna rugby, segling, skyttesport, bordtennis, taekwondo, tennis, triathlon, volleyboll (beach), tyngdlyftning och brottning.

Fakta

  • Tid: 6- 18 oktober  2018

Antalet idrotter: 32

Antalet nationer: 205

Hemsida: www.buenosaires2018.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Partners