Simmaren och guldmedaljören Sara Junevik blir svensk fanbärare under avslutningen av världsungdoms-OS i Buenos Aires. Foto: SOK.

Publicerad 18 oktober 2018

Sara Junevik bär fanan när YOG avslutas

Simmerskan Sara Junevik tog det första svenska guldet vid ungdoms-OS i Buenos Aires 2018. I kväll bär hon den svenska fanan vid spelens avslutningsceremoni som inleds kl. 00.30 svensk tid.

- Det ska bli jättekul! Jag hoppades att jag skulle få chansen göra det, men det har ju varit så många i truppen som varit duktiga så jag visste verkligen inte, säger Sara Junevik.

Den svenska truppen har verkligen presterat på topp med hela fyra guldmedaljer, mer än någon svensk OS-trupp tidigare tagit på ungdomssidan. Sara Junevik tog det första guldet när hon slog handen i kaklet på 50 m fjärilsfinalen i förra veckan.

 

Simmarnas sista tävlingsdag var den 12 oktober men till skillnad från stora OS så stannar alltid hela truppen under hela spelperioden på ett ungdoms-OS.

 

- Vi har tränat och gjort skolarbeten, men vi har också försökt hinna med att se Buenos Aires och de andra i truppen när de har tävlat. Vi var och tittade på beachvolleykillarnas final i går när de tog guld. Det var jättekul att se, de hade ett sånt självförtroende i sitt spel, säger Sara.

 

Avslutningsceremonin äger rum kl. 00.30 svensk tid på det stora torget i OS-byn.

Se avslutningen live här:

www.olympicchannel.com Länk till annan webbplats.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper