OS-hjältarna från Lillehammer 1994: Magnus Svensson, Mats Näslund, Charles Berglund och Peter Forsberg. Foto: ATG

Publicerad 30 mars 2017

Guldkampen

På lördag är det dags för årets första deltävling av Olympiatravet på Solvalla. Det bjuds på högklassig sport då några av världens bästa travhästar finns på startlistan. Nytt för i år är att alla kan vara med och försöka vinna den prestigefyllda Guldkampen tillsammans med en av fyra OS-guldhjältar i ishockey.

Årets Olympiatravinleds på Solvalla med ett stormöte mellan Nuncio och On Track Piraten. Foto: ATG

Årets Olympiatravinleds på Solvalla med ett stormöte mellan Nuncio och On Track Piraten. Foto: ATG

Olympiatravet avgörs under fem V75-omgångar med final på Åbytravet den 29 april. En nyhet för året är att fyra OS-hjältar från guldlaget i ishockey från OS i Lillehammer 1994 deltar med varsitt Tillsammans-lag i Guldkampen, där de tävlar om vem som vinner mest under Olympiatravet. Lagledarna är Charles Berglund, Magnus Svensson, Mats Näslund och Peter Forsberg.

– Det är riktigt roligt att vi lyckats få ihop det här härliga gänget med OS-hjältar som alla har ett brinnande travintresse. Under Olympiatravet har de varsin hemmabana där de är på plats för att dela ut priser, testa olika utmaningar och bidra till en fin stämning, säger Pontus Gille, sponsorchef på ATG.

Tio procent av omsättningen i Guldkampen går till SOK. Dessutom får den vinnande lagledaren 10 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål.

– Olympiatravet är SOK:s i särklass längsta samarbete och ett värdefullt bidrag till att svenska olympier har möjlighet att göra en hundraprocentig satsning mot OS. Vi hoppas att många OS-fantaster kommer att vara med och spela tillsammans med Challe, Magnus, Mats och Foppa i Guldkampen under årets största travfest, säger Anna Lundin, marknads- och kommunikationschef på SOK.

Över 235 miljoner kronor till olympier

Olympiatravet är ett samarbete mellan ATG och SOK som inleddes 1979. Sponsorskapet är ett av Sveriges äldsta som genom Olympiatravet genererat över 235 miljoner kronor till Sveriges olympier och paralympier.

Så avgörs Olympiatravet

Tio hästar kvalificerar sig till finalen på Åbytravet genom fyra deltävlingar. Utöver de hästar som kvalificerar sig genom tävlingarna tillkommer ”wild cards”, bland annat bestående av utländska hästar.

  • Solvalla, 1 april: Charles Berglund är på plats
  • Jägersro, 8 april: Mats Näslund är på plats
  • Romme, 16 april: Magnus Svensson är på plats
  • Umåker, 22 april: Peter Forsberg är på plats
  • Åby, 29 april: Final. Peter Forsberg, Magnus Svensson, Mats Näslund, Charles Berglund är på plats

För att spela tillsammans med guldhjältarna, gå in här:

Partners

Huvudsponsorer, logotyper