Foto: Maja Suslin, TT.

Publicerad 1 september 2015

Hellners silver med guldkant

Marcus Hellner vann silver i herrarnas premiärlopp - skiathlon. Ett silver som Marcus rankade lika högt som guldet fyra år tidigare i Vancouver.

Bara veckor för första OS-starten var Marcus Hellner osäker på sin form. SM i Umeå gav inte Hellner de formbesked han hoppats på.

Men i Laura fick Marcus Hellner precis som Charlotte Kalla dagen före ett härligt formbesked.

Marcus var med i täten under hela loppet. I en av de sista stigningarna, då en tätgrupp utkristalliserats, försökte Marcus knäcka i första hand Dario Cologna, Schweiz, Martin Johnsrud Sundby, Norge, och hemmahoppet Maksim Vylegzjanin utan att lyckas.

I stället var det Cologna som lyckades skaffa sig ett litet försprång för att på upploppet vinna med fyra tiondelar före Hellner och Sundy ytterligare en sekund efter.

En liten vink om de svenska herrarnas form fick alla konkurrenter då de fyra svenskarna alla var bland de 14 bästa.

 Daniel Richardsson (sjua), Lars Nelson (tia) och Anders Södergren (14:e) var ett starkt formbesked vilket också Norges rubriknamn Petter Northug uppmärksammade. Själv slutade Northug på en blygsam 17:e plats.

-Att ha alla fyra åkarna bland de 14 bästa är imponerande och det utan Johan Olsson i laget. Sverige blir favoriter i stafetten, sade Northug.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper