Publicerad 25 juni 2015

ES-silver till Anna Laurell

Holländska Nouchka Fontijn blev numret för stor för Anna Laurell i boxningsfinalen i -75 kilosklassen på Europeiska Spelen. Anna förlorade 0-3 och får nöja sig med silver i turneringen.

Anna Laurell på prispallen i -75 kilosklassen. Foto: Ville Stokstad/TT

-Jag är självklart besviken. Jag visste att det fanns en stor risk att jag skulle förlora men jag fick aldrig riktigt slåss om det. Jag försökte men lyckades inte. Jag var inte där från första början. Jag förstod ganska snabbt att det skulle sluta i en klar förlust. Jag har definitivt haft bättre fighter mot henne, säger Anna Laurell efter matchen.

Trots detta en bra turnering och ett fint kvitto på uppåtgående av Anna Laurell som gjort comeback som boxare för drygt ett år sedan.

Anna Laurell i finalen mot holländskan Fontijn. Foto: GettyImages

I simbassängen sattes en hel del personliga rekord av svenskarna under dagen. Bäst för dagen var Petter Fredriksson (200 m rygg) och Hanna Rosvall (100 m fjäril) som båda två tog sig vidare till morgondagens finaler genom att sätta personliga rekord i både försök och semifinaler.

Oskar Eriksson tog sig även han vidare till semi på 200 meter ryggsim med ett personligt rekord som han dessutom putsade ytterligare i semifinalen men det räckte inte hela vägen till en finalplats. Även Teodor Widerberg satte ett personligt rekord på förmiddagens försök på 50 meter bröst, det räckte dock inte till vidare avancemang.

Pojkarnas lagkappslag på 4x200 m frisim tog sig vidare till kvällens final med fjärde bästa tid. Väl där putsade de sin tid med tre hundradelar, men finalen var snabbare och svenskarna slutade på en sjundeplats.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper