Joakim Dvärby. Foto: SOK

Publicerad 27 juni 2015

Misslyckad dag på judomattan i Baku

Det blev ingen munter andra dag i de tyngre herrklasserna för svensk del. Samtliga svenskar, Martin Pacek i -100 kilosklassen och Marcus Nyman och Joakim Dvärby, båda i -90 kilosklassen gick upp på tävlingsmattorna i princip samtidigt i den första omgången och sex minuter senare var samtliga ute ur tävlingen.

Marcus Nyman pustar ut efter sin match. Foto: SOK

Marcus Nyman ställdes mot världsettan Krisztian Toth i sin första match, en jämn match där Marcus tillslut förlorade på fler varningar.

-Det är så viktigt att inte få de sista varningen. Min taktik blev lite att försöka vinna på varningar och inte attacker eftersom han är väldigt svår att kasta. Vi möttes för några veckor sedan med samma resultat och i dag verkade det som att vi båda körde samma taktik. Jag hoppas han går långt i tävlingen, han är duktig och kom tvåa på VM förra året. Men jag borde kunna slå honom. Jag var väldigt nära idag och det är väldigt frustrerande, säger Marcus Nyman efter sin match.

Joakim Dvärby. Foto: SOK

Joakim Dvärby ledde sin match på färre varningar men förlorade tillslut på ett en-poängskast.

-Det är verkligen irriterande. Jag har förberett mig mycket för det här, lagt ner så mycket träning och varit här i god tid i förväg och allting. Sen får du fem minuter och allt är slut. Det är speciellt irriterande eftersom jag mötte en kille som jag slagit förut. Det är inte så att han är världsettan direkt, men jag sabbade det, säger Joakim Dvärby efter matchen.

Martin Pacek fick även han se sig besegrad på fler varningar. Foto: SOK

Semifinal för Hanna och final för medleylaget

I simhallen visar Hanna Rosvall än en gång att hon har toppat formen när hon gick vidare från försöken på 50 meter fjäril. I semifinalen putsade hon försökstiden med tre tiondelar men det räckte inte hela vägen till finalen. Hanna slutade på en tolfteplats.

Hanna Rosvall i semifinalen på 50 m fjärilsim. Foto: SOK

Den svenska medleylagkappen med Petter Fredriksson, Filip Grimberg, Markus Malm och Daniel Forndal slutade sjua i finalen på 4x100 meter medley.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper