Publicerad 12 juli 2024

Utökar Topp och Talang med nio vinterlöften

Sveriges Olympiska Kommitté tar in nio nya vinteraktiva i stödprogrammet Topp och Talang.
- Vi tar in nio unga idrottare som inte bara är lovande, de har redan visat upp starka resultat, säger SOK:s sportdirektör Peter Reinebo.

Från curling tar lag Wranå plats i Topp och Talang. I laget ingår Isabella Wranå, Almida de Val, Maria Larsson och Linda Stenlund. Laget har varit ett av världens främsta juniorlag de senaste åren och har visat starka internationella seniorresultat. Almida de Val tog OS-brons i mixeddubbel i Peking 2022 i par med Oskar Eriksson. Isabella Wranå vann VM-guld i mixeddubbel tidigare i år med sin bror Rasmus.

Alpinåkaren Fabian Ax Swartz tog brons på junior-VM i mars och var totaltvåa i Europacupen i slalom den gångna säsongen.

Skidskytten Sara Andersson tog både guld och silver under Europaungdoms-OS 2022 och har ett brons från världsungdoms-OS 2020. Den gångna säsongen vann hon guld i junior-VM och var som bäst 16:e i världscupen.

Längdskidåkaren Märta Rosenberg vann guld, silver och brons vid världsungdoms-OS 2020. I år har hon varit 26:a i världscupen.

Puckelpiståkarna Rasmus Stegfeldt och Emil Holmgren har också fina internationella resultat. Stegfeldt har varit tvåa två gånger i världscupen under den gångna säsongen och Holmgren har en fjärdeplats som bäst.

Alla nio ingår i Topp och Talang från om med nu i juli 2024.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper