Publicerad 1 november 2018

Bolltrollare under uppsikt

Veckan innan Sveriges världstourtävling i bordtennis, som nu pågår i Stockholm, var SOK:s träningsrådgivare Jesper Sjökvist på plats i Dusseldorf för tester och träning med Topp och Talangspelarna Kristian Karlsson och Anton Källberg.

En utslagen Kristian Karlsson under fystesterna. Foto: SOK

Kristian Karlsson och Anton Källberg bor till vardags i Tyskland och spelar för bundesliga-laget Borussia Dusseldorf. Fjolårssäsongen var en riktig höjdpunkt i bordtenniskarriären för båda. Deras starka insatser i klubblaget bidrog till att Borussia Dusseldorf stod för bedriften att vinna en så kallad trippel med vinster i ligan, tyska cupen och Champions league för klubblag. Till detta kan vi även notera att både Anton och Kristian bidrog starkt till Sveriges fantastiska 3:e plats under Lag-VM i Halmstad.

Den 1-4 november avgörs Swedish Open Championships, SOC i Stockholm, en bordtennisturnering av absolut högsta klass, och där är naturligtvis Kristian och Anton och fightas om topplaceringar. Inför tävlingen gör Jesper Sjökvist som är SOK:s fysansvarige för bordtennis ett nedslag hos grabbarna på deras hemmaplan i Tyskland.

- Jag försöker att besöka Anton och Kristian i deras hemmamiljö minst fyra-fem gånger om året för att både checka av deras fysiska status men även jobba på teknik i gymmet. Vårt långsiktiga mål är Tokyo 2020 och där vill jag att deras fysiska status skall vara på absolut topp . säger Jesper Sjökvist.

Jesper Sjökvist. Foto: SOK

Just under de här dagarna så genomfördes SOK:s fysprofil på Kristian och insatsen var av högsta klass.

- Vi uppskattar verkligen att Jesper kommer på besök även om det blir hårda dagar. Att få inspel på hur vi individuellt skall maximera vår fysiska potential är ovärderligt. Vi känner att vi kontinuerligt utvecklas med SOK:s hjälp och framtiden ser mycket spännande ut, säger Kristian Karlsson.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper