Foto: Pontus Lundahl/TT

Publicerad 24 augusti 2016

Jenny Rissveds välkomnades på Arlanda

På tisdagen landade Mountainbikecyklisten och OS-guldmedaljören Jenny Rissveds på Arlanda. Där möttes hon upp av sin familj, SOK, Cykelförbundet, media och nyfikna resenärer som stannat till för att få sig en glimt av den Olympiska mästarinnan.

Efter en lång flygresa från Rio landade Rissveds på Arlanda vid halv fyra tiden på tisdagen. På plats fanns Rissveds föräldrar Thomas och Anna-Karin, som hade kört ner från Falun för att hälsa sin dotter välkommen hem. Rissveds föräldrar var hemma i Sverige när deras dotter blev Guld-Jenny med hela svenska folket och mamma Anna-Karin berättade att det kändes som att de när som helst skulle bli väckta ur en dröm.

Jenny Rissveds kommer in i ankomsthallen på Arlanda, Foto: SOK

Men drömmen var sann. Jenny Rissveds blev på lördagen Sveriges andra guldmedaljör i de Olympiska sommarspelen i Rio och det var en glad cyklist som med medaljen runt halsen kom in i ankomsthallen på Arlanda.

Jenny Rissveds kramar om sin pappa efter guldbragden, Foto: SOK

22-åringen började med att krama om mamma och pappa Rissveds, för att sedan grattas med blommor av bland annat SOK och Cykelförbundet.

Bengt Jönsson från SOK:s styrelse välkomnar Jenny Rissveds hem, Foto: SOK

Medieintresset var stort. Såväl TV som tidningar och radio hade samlats. På frågan om hon tänker sig ett OS-deltagande även i Tokyo 2020 svarade Rissveds leende "Man ska ju sluta när man är på topp har jag hört, men jag tror jag håller i gnistan till Tokyo, om inte längre än det också."

Medieintresset var stort, Foto: SOK

Kl 17.00-17.30 ikväll, onsdag 24/8, firas Jenny Rissveds på Stora torget i sin hemstad Falun. Sedan väntar en veckas semester för den Olympiska mästarinnan.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper