Med sex månader kvar till OS i Rio De Janeiro så samlas det medicinska teamet på SOK för att stämma av viktiga frågor. Foto: SOK

Publicerad 8 februari 2016

Medicinarna satsar friskt inför Rio

Förra veckan var det dags för medicinskt möte inför Rio 2016. Mötet riktade sig till fysioterapeuter aktuella för förberedelser och/eller genomförande av OS i Rio 2016.

Programmet för mötet handlade framförallt om Inför och under Rio, men även om medicinska regler & riktlinjer.

- Man känner att det börjar närma sig, berättar Per Andersson läkare på SOK. Efter våran rek-resa i Rio känns det att "nu börjar vi komma in i skarpt läge". Vi i det medicinska teamet känner att vi har kontroll över den medicinska situationen hos de aktiva.

Per förklarar att det är viktigt att alla medicinska resurser på plats i Rio är förbereda.

- Det här mötet är naturligtvis ett viktigt steg i det arbetet. Det dyker upp saker hela tiden och vi går in i en känslig period nu med sex månader kvar, men vi känner att vi är förberedda och redo att ta oss ann det sista. Det känns väldigt inspirerade, det finns mycket energi i truppen och hos personalen, säger Per.

Verksamhetschef Peter Reinebo stämmer av med det medicinska teamet strax innan mötet börjar. Foto: SOK

Verksamhetschef Peter Reinebo stämmer av med det medicinska teamet strax innan mötet börjar. Foto: SOK

Tidigare erfarenheter från personer i gruppen, är ett viktigt inspel i det gemensamma medicinska arbetet. Något som Peter Drugge, sjukgymnast på SOK har gått om.

- Många har varit med förut, men många är nya, förklarar Peter Drugge. Det är viktigt att brutto-teamet fått träffats och gått igenom att "de här förutsättningarna finns på plats" och "såhär fungerar det".

Under själva OS-genomförande, ska de aktiva vara friska, så de kan förbereda sig för klimatet innan.

- Vårt fokus nu är att se till att de aktiva är så friska och krya som möjligt inför de tävlingar som ligger här under våren fram emot OS. Dels då många har viktiga kvalförsök är det extra viktigt att de aktiva är skavankfria i juli när de sista förberedelserna börjar, säger Peter Drugge.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper