Sarah Sjöström. Foto: TT.

Publicerad 5 juni 2024

Sarah bjuder in till rekordgala

Sarah Sjöström bjuder in till världsrekordförsök direkt efter OS i Paris – i egna tävlingen Sjöström Invitational.
- Jag har länge drömt om att utmana världsrekordet på 50 meter fjäril när jag är i OS-form. Nu får jag äntligen chansen att göra det och förhoppningsvis även slå världsrekordet på 50 frisim och gå under 23 sekunder inför hemmapublik, säger den svenska simstjärnan.

Sjöström Invitational kommer att hållas på Eriksdalsbadet i Stockholm den 12 augusti, alltså dagen efter att OS i Paris är avslutat. I samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, Svensk Simidrott och Södertörns Simsällskap kommer Sarah att bjuda in svenska och internationella kompisar – och unga svenska simmare.

Sjöström och de specialinbjudna kommer att simma försök, semi och final på samtliga 50 metersdistanser i kortbana (25-metersbassäng). Ungdomarna som tävlar är födda 2008, året då Sarah Sjöström själv tog sin första internationella medalj.

Sjöströms fokus under OS i Paris ligger på 50 meter frisim som enda individuella distans, då 50 meter fjäril inte finns med på OS-programmet. Sjöström kommer även vara i vattnet för flera lagkapper under spelen i Paris, där simningarna avslutas med final på bland annat final på 50 meter frisim den 4 augusti.

- Först ligger allt fokus på OS, på 50 fritt och lagkapperna. Men sedan får jag några dagar att ladda om för Sjöström Invitational. Jag tror och hoppas det kommer att gå fort både i Paris och sedan här i Stockholm några dagar senare, säger Sjöström.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper