Generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson med Postkodlotteriets check på 10 miljoner till SOK:s verksamhet för talangutveckling och inspirationsprojekt för barn och unga. Foto: SOK.

Publicerad 14 mars 2023

Tio miljoner från Postkod

Sveriges Olympiska Kommitté har tio miljoner skäl att tacka efter årets Postkodgala.
- En check som gör skillnad. Nu kan vi intensifiera arbetet med Olympiadagarna, så att fler barn kan hitta just sin idrott, säger SOK:s generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson efter att ha tagit emot en check på 10 miljoner kronor i icke öronmärkt stöd vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning.

Sammanlagt fick 60 ideella organisationer dela på 1 018 366 214 kronor som samlats in genom alla som har en eller flera Postkodlotter. SOK har fått stöd sedan 2014 och sammanlagt fått hela 99 900 000 kronor.

- Det gör stor skillnad. För de här pengarna kommer vi kunna inspirera fler att utvecklas genom idrott i våra barn- och ungdomsprojekt och stötta Sveriges idrottare som satsar mot OS, säger en glad Åsa Edlund Jönsson.

Alla 60 förmånstagare med sina checkar vid Postkodlotteriets gala 2023. Foto: Postkodlotteriet.

Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. SOK är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Organisationen kan använda pengarna där behoven är störst och bygga verksamhet långsiktigt.

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i lotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler forskningsprojekt. SOK är en av de 60 organisationer som tillsammans gör skillnad. Det är det här som kallas #postkodeffekten.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper