Publicerad 14 juni 2022

Ytterligare två namn klara för Europaungdoms-OS

De två första friidrottarna är klara för att tävla i Europaungdoms-OS i juli. Malmö AI:s William Trulsson och IFK Lidingös Karl Ottfalk har fått klartecken efter starka lopp den senaste tiden.

Malmös William Trulsson, född 2006, noterade fina 21,12 vid tävlingar i Skara på nationaldagen. Det gör att William är topp-4 i världen på 200 meter i år i konkurrens med ett år äldre löpare. Näst snabbaste jämnårige europé har jämförelsevis klockats för 21,74.

IFK Lidingös Karl Ottfalk gör Trulsson sällskap till Europaungdoms-OS i Banská Bystrica den 24-30 juli. Ottfalk skar mållinjen på 3.51,47 på 1 500 meter vid tävlingar i Sollentuna under den gångna helgen. Med den noteringen har Ottfalk bara fyra jämnåriga européer före sig i världsårsbästalistan.

– Vi räknar med att ta ut fler friidrottare till EYOF i början av juli månad, säger SOK:s sportchef Henrik Forsberg.

Fakta/EYOF

Totalt kommer det tävlas i tio idrotter Europaungdoms-OS (EYOF) i Banská Bystrica den 24-30 juli. Badminton, gymnastik, friidrott, basket, cykel, handboll, judo, simning, tennis och volleyboll är med på programmet. Sverige planerar att delta i de sju individuella idrotterna. Fler uttagningar följer under juni månad och truppen fastställs i början av juli.

Hittills har 13 svenska tonåringar fått klartecken att tävla. Sedan tidigare även fyra simmare, tre cyklister, två judokas och två badmintonspelare.

Läs mer om Ungdoms-OS

Banská Bystrica 2022

Partners

Huvudsponsorer, logotyper