Freeskiåkaren Jennie-Lee Burmansson tog brons i Big Air vid världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS.

Publicerad 22 januari 2020

Big air-brons till Jennie-Lee

Jennie-Lee Burmansson tog sin andra medalj under världsungdoms-OS i Lausanne. Hon knep bronsmedaljen i flickornas big air och summerar ihop 17 svenska medaljer.

I big air-finalen räknades den sammanlagda poängen av två olika hopp efter totalt tre försök. Jennie-Lee Burmansson kvalade in till finalen som andra åkare, men fick en trögare start i finalen. Hon fick inte till det första hoppet och hade pressen att landa två olika hopp perfekt för att ha någon medaljchans. Med 75,50 och 76,25 i sina två sista hopp fick Jennie-Lee ihop 151,75 poäng och kunde säkra ytterligare en bronsmedalj och därmed Sveriges 17:e medalj under världsungdoms-OS.

- Jag är nöjd med placeringen men inte åkningen. Känslan var inte på topp idag, säger Jennie-Lee Burmansson efter tävlingen.

Guld till Kina

Guldmedaljören från slopestyletävlingen, Eileen Gu från Kina, tog guldet med 171,25 poäng före Kirsty Muir, Storbritannien, på 170 poäng. Wilma Johansson kom på en fin sjundeplats med 115 poäng.

Melvin åtta

I pojkarnas tävling hade Melvin Morén ett riktigt bra medaljläge efter att ha räknat in 89,25 i sitt första hopp och på en bronsplats efter första omgången. Melvin gick för guldet och försökte sätta en switch 1800 som sitt andra hopp men lyckades inte landa det rent. Han slutade på en åttonde plats med totalt 134,25 poäng. Pojkarnas tävling vanns av Matej Svancer, Tjeckien, med 186 poäng före Kiernan Fagan, USA, tre poäng efter och Orest Kovalenko från Ukraina på en tredjeplats med 179,50 poäng.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper