Jennie-Lee Burmansson tar bronsmedalj på världsungdoms-OS i Lausanne 2020. Foto: OIS

Publicerad 18 januari 2020

Slopestylebrons till Jennie-Lee Burmansson

Jennie-Lee Burmansson tar brons i slopestyle på världsungdoms-OS i Lausanne. Guldet till storfavoriten Kelly Sildaru från Estland och Eileen Gu från Kina knep silvret i sista åket.

De största namnen i flickornas slopestyle höll för trycket och finalen kom att handla om tre åkare. Jennie-Lee Burmansson sätter ner ett rent åk i finalens första omgång och placerar sig tvåa med 88,50 poäng efter storfavoriten Kelly Sildaru från Estland som tar ledningen med 91,50 p. Jennie-Lee som hade valt att satsa på lite enklare tricks men utföra dem med stil och kvalitet finputsade åket ytterligare i andra omgången med 90 poäng som resultat. Sildaru var snabb att även hon förbättra sitt åk och befäste sin ledning ytterligare med 93,75 poäng efter andra rundan. Kinesiskan Eileen Gu såg ut att ha ett stort åk på gång i finalens andra åk men föll på den sista railsektionen. I sista omgången satte kinesiskan ner hela åket och med poängen 73,25 knep hon silvret före Jennie-Lee som slutade på bronsplats.

- Jag är supernöjd. Eileen Gu satte ner ett stort åk, så hon förtjänade silvret. Kelly hade också riktigt grymma åk, säger en nöjd Jennie-Lee Burmansson efter tävlingen.

Jennie-Lees mål för dagen var att sätta ner åken som hon tänkt, en målsättning som ändrades allteftersom tävlingen fortskred.

- När jag såg vilka poäng det räckte till så är det klart att jag gärna ville ta medalj. Det har varit en riktigt bra tävling med grym park och course. Det ska bli kul att köra big air senare i veckan, säger Jennie-Lee Burmansson.

Kelly Sildaru var aldrig hotad och kunde avsluta tävlingen med ett segeråk.

Wilma Johansson misslyckades med sina två första åk i finalen och genomförde inte sista åket.

Resultat, flickornas slopestyle

  • Kelly Sildaru, Estland 93,75
  • Eileen Gu, Kina 93,25
  • Jennie-Lee Burmansson 90,00

11) Wilma Johansson 22,25

På måndag den 20 januari är det dags för freeski att tävla igen när flickorna kvalar i big air.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper