Jennie-Lee Burmansson från slopestylefinalen på världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS

Publicerad 21 januari 2020

Finalklart i flickornas freeski big air

Jennie-Lee Burmansson och Wilma Johansson kvalificerade sig för onsdagens final i freeski big air på världsungdoms-OS i Lausanne.

De svenska tjejerna gjorde vad de skulle i Leysins big air hopp. Jennie-Lee Burmansson såg ut att få kvalets två bästa hopp, 85,66 poäng i första omgången och 83 poäng i den andra. Men som sista åkare hoppade silvermedaljören från slopestyletävlingen Eileen Gu från Kina in på förstaplatsen med 91,33 i kvalets sista hopp. Storbritanniens stora stjärna Kirty Muir kvalade in med tredje bästa kvalpoäng, 81,33.

Wilma Johansson fick 63,66 poäng för sitt första hopp och putsade poängen ytterligare till 65,66 i den andra omgången. Wilma gick till final som nionde åkare. Slopestylevinnaren Kelly Sildaru från Estland deltog inte i big airkvalet.

Finalen avgörs klockan 11.50 på onsdag.

Flickornas kval i freeski big air

1) Eileen Gu, Kina 91,33 poäng Q
2) Jennie-Lee Burmansson 85,66 Q
3) Kirsty Muir, Storbritannien 81,33 Q

9) Wilma Johansson 65,66 Q.

Lia femma i mixedtävling

I mixedtävlingen med skicross och snowboardcross så blev det seger för hemmanationen Schweis före Ryssland. Lia Nilsson ingick i det mixade lag som slutade på femte plats. Även Alice Fortkord och hennes schweiziska lagkamrater nådde semifinal, det laget slutade åtta.

Axel sjua i mixedcurling

Den svenske curlaren Axel Landelius fick nöja sig med sjunde plats i mixedcurlingen. I par med tjeckiskan Kristyna Farkova blev det förlust mot det polsk-kinesiska paret Monika Wosinska/Likun Chang med 4-5. Landelius/Farkova ledde med 3-0 efter två omgångar, men Wosinska/Chang tog sedan fem enpoängare i följd, vilket räckte för att avancera vidare i turneringen.

Här följer du Lausanne 2020

Svenskarnas tävlingstider och resultat

Partners

Huvudsponsorer, logotyper