Publicerad 28 november 2016

Sveriges Olympiska Kommitté och Apollo förlänger och förstärker samarbetet

Apollo fortsätter att vara officiell leverantör av träningsresor och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Det framgångsrika samarbetet förlängs och Apollos träningsanläggning Cavo Spada på Kreta blir Svenskt Olympisk Camp inför OS i Pyeongchang, Korea, 2018.

Sedan 2013 är Apollo officiell olympisk leverantör av träningsresor och träningsläger till SOK. Tidigare har man använt sig av Apollos träningsanläggning Playitas Resort och många av Sveriges landslag använde sig av anläggningens unika träningsmöjligheter för att vässa formen inför OS i Rio 2016.

I maj nästa år är det dags igen. Ett Olympic Camp kommer att hållas inför vinter-OS i Pyeongchang 2018 och hela den blivande OS-truppen samlas på Apollos träningsanläggning Cavo Spada på Kreta för lagbygge, träning, utbildning, information och praktiska förberedelser.

- Vi är mycket stolta över att få fortsatt förtroende från SOK och att vi får möjlighet att förlänga vårt samarbete. Att vår träningsanläggning Cavo Spada får stå värd för SOK:s tränings-och uppladdningsläger inför OS i Pyeongchang är ett verkligt kvitto på den höga standard vi eftersträvar, säger Peter Browall, Sverigechef Apollo.

På Cavo Spada finns en inspirerande träningsmiljö med behagligt klimat. Att träningsmöjligheterna möter den olympiska standarden kommer att kontrolleras och godkännas av SOK inför Olympic Camp. Träningsfaciliteterna på Cavo Spada ska kompletteras med bland annat ett olympiskt gym utomhus för styrke- och koordinationsträning samt för vissa fysiska tester.

Under Olympic Camp 12-19 maj kommer OS-truppens medlemmar från de olika vinteridrotterna att bli ett lag. På campen fokuserar och förbereda sig laget mot spelen 2018 med bra träningsmöjligheter varje dag och dessutom tid för möten med specialister, media och partners.

- Vi är mycket nöjda med att kunna förlänga vårt samarbete med en så entusiastisk och kompetent partner på träningsläger som Apollo är. Vårt samarbete inför Rio 2016 har fungerat fantastiskt bra med vår Olympic Camp på Playitas 2015 som guldmedaljen under perioden. Nu går vi vidare med både Playitas och en ny Olympic Camp mot framtiden i OS-historiska Grekland vilket blir ett viktigt ett led i OS-förberedelserna för vinteridrotterna, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper