Solnedgång på Playitas. Foto:SOK

Publicerad 25 november 2015

Olympic Camp 2015 är över för den här gången

Uppladdningscampet på Apollos träningsanläggning Playitas på Fuerteventura, är över för den här gången. Totalt samlade SOK över 280 aktiva, ledare och förbund som fick chansen till en tränings- och seminariespäckad vecka. Det har varit tunga träningspass, men också mycket skratt och glädje.

- Att vara där en full vecka ger många möjligheter till en bra helhet. Sju dagar skapade många fler viktiga förutsättningar där kontakter kunde tas. Erfarenhetsutbytet och sociala kontakter är enormt viktigt för att kunna bygga laget, förklarar Reinebo, Verksamhetschef, SOK och chef för den svenska OS-truppen i Rio.

Peter Reinebo ger tummen upp till avslutad Olympic Camp. Foto:SOK

Peter Reinebo ger tummen upp till avslutad Olympic Camp. Foto:SOK

Närvaron av resurspersoner
Det var inte enbart campet med träning som blev lyckat moment, styrkan för truppen var även att ha alla resurspersoner på plats. Alltifrån läkare till kostrådgivare fanns på hela tiden närvarande och miljön gav upphov till både planerade möten och spontana samtal.
- Känslan och stämningen var väldigt god. Lagbygget börjar verkligen ta form, säger Peter.

Härnäst
SOK har fler OS-uttagningar att se fram emot. Den närmsta sker i december och fler senare under våren. SOK har även en rek-resa till Rio med centrala ledningsteamet samt ett antal head-coacher från idrotterna.
- Många idrottare har viktiga slut-kval nu fram till OS och dessa följer vi med spänning, avslutar Peter.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper