Anette Norberg, SOK, Nicos Christoulakis, Apollo, Peter Browall, Apollo, Manolis Kolympadis, Greklands Olympiska Kommitté, Joanis Malandrakis, borgmästare Platanias, Per Palmström, SOK, Emmanouel Giannoulis, vd Giannoulis Hotels, Ioannis Malakonakis, vice borgmästare Platanias, Peter Reinebo, SOK. Foto: SOK

Publicerad 13 maj 2017

Nedräkning mot PyeongChang

får flygande start med Apollo

 

Sammansvetsning på Kreta ska ge OS-framgångar i Sydkorea. Det är SOK:s förhoppning med Olympic Camp på Cavo Spada.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har samlat 85 aktiva och lika många ledare från vintersporter på Apollos sportanläggning Cavo Spada på Kreta.

- Campen är en viktig del i att bygga laget inför ett OS. Flera kommer få eller ensamma från sin idrott till OS-byn, och att mötas av bekanta ansikten och vänner i stället för främlingar är en stor fördel i den pressade situation som ett OS ändå är. Våra erfarenheter av tidigare år har visat att dessa dagar är mycket betydelsefulla för framgång, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Det är främst med sikte på de 23:e vinterspelen i PyeongChang i februari 2018 som truppen har samlats på Kreta. Lägret invigdes i dag under en ceremoni då Apollos Sverigechef Peter Browall, Giannoulis Hotels vd Emmanouel Giannoulis och Platanias borgmästare Joanis Malandrakis planterade ett olivträd tillsammans Manolis Kolympadis från Grekiska Olympiska Kommittén. Från SOK närvarade verksamhetschef Peter Reinebo och vice ordförande Anette Norberg.

- Vi befinner oss i de olympiska spelens vagga och det vill vi hedra. Vi är mycket stolta över att återigen kunna erbjuda OS-truppen och de aktiva bra förutsättningar för träning och uppladdning inför vinter-OS, säger Apollos Sverigechef Peter Browall, Apollos Sverigechef.

På ett nybyggt utegym av högsta standard blandas nu ishockeyspelare och skidskyttar med alpinister och curlare.

- Vi kan dela erfarenheter och hjälpa varandra att bli bättre. Det här träningslägret är en mycket viktig del i våra förberedelser inför vinterns olympiska spel i PyeongChang. SOK har valt ut Olympic Camp på Cavo Spada Hotel då det mer än väl möter de krav vi har på en anläggning av olympisk träningsstandard, säger Peter Reinebo.

Inskriptionen på det svensk-olympiska olivträdet på Cavo Spada, Kreta. Foto: SOK

Inskriptionen på det svensk-olympiska olivträdet på Cavo Spada, Kreta. Foto: SOK

Partners

Huvudsponsorer, logotyper