Att åka slalom på tid var en av de populära utmaningarna i Olympic Challenge på SkiStars destinationer i Åre och Sälen. Foto: SOK.

Publicerad 2 juli 2024

Rekordmånga utmanade sig på snö i Olympic Challenge 2024

90 000 åk registrerades i slalombanorna under vinterns Olympic Challenge i Åre och Sälen. Hela 60% fler än i fjol då samarbetet mellan SOK och SkiStar drog i gång för att sätta fler människor i rörelse.

I vintras kunde familjer testa på olympiska grenar under 16 veckor på SkiStars destinationer i Sälen och Åre. Allt inom projektet Olympic Challenge där SOK och SkiStar vill inspirera fler människor till ett aktivt liv.

I både Åre och Sälen erbjöds olympiska utmaningar samt en Medal Plaza. Utmaningarna inkluderade slalom, skicross, big air, slopestyle, störtlopp och längdskidor (endast i Sälen). Genom att klara av tre utmaningar belönades deltagarna med en medalj, och totalt delades 1300 medaljer ut.

Tre avklarade utmaningar belönades med fina medaljer. Foto: SOK.

Nytt populärt tillskott för året var Big Air i Åre Björnen där barn och ungdomar modigt testade sina färdigheter i hoppen. Mest välbesökt var slalombanorna, där hela 90 000 åk registrerades under säsongen. Det innebär en ökning med nästan två tredjedelar jämfört med fjolåret då Olympic Challenge drog i gång för första gången. 5000 foldrar delades ut till familjer för att informera om utmaningarna och uppmuntra deltagande.

- Det känns fantastiskt att så många fler har velat prova våra utmaningar från i förra årets succéstart. Många barn har snurrat runt i backarna och testat nya element med skidor eller snowboard under fötterna, säger Jessica Lindell Vikarby, projektledare på SOK.

För att locka fler att prova på olympiska vinteridrotter har Olympic Challenge marknadsförts flitigt på sociala media och på Ocean Outdoors digitala annonstavlor i Göteborg, Stockholm och Åre runt sportlovsveckorna.

FAKTA/ Olympic Challenge 2024

  • 90 000 åk registrerades i slalombanorna
  • 1300 medaljer har delats ut i Åre och Sälen.
  • 5 arenor plus Medal Plaza i Åre: slalom, skicross, big air, slopestyle och störtlopp.
  • 5 arenor plus Medal Plaza i Sälen: slalom, skicross, slopestyle, längdskidor och störtlopp.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper