Foto: Skistar.

Publicerad 4 januari 2022

SkiStar och SOK ska sätta fler i rörelse

Inför stundande OS ingår SkiStar och SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, ett samarbete för att uppmärksamma de olympiska spelen och samtidigt erbjuda aktiviteter och utmaningar för barn och vuxna på SkiStars destinationer i Sälen och Åre.

- Vårt samarbete med SOK ligger väl i linje med SkiStars arbete att sätta fler människor i rörelse och att få fler att vilja vara aktiva på semestern tillsammans med familj och vänner. Vi delar samma värderingar som SOK och kanske finns det någon framtida OS-deltagare bland våra gäster som testar sina första svängar i skidbacken eller cyklar utför sin första trail. Oavsett vem eller vad så möjliggör vårt samarbete att fler får inspireras kring en aktiv livsstil och bidra till framtidens idrottsdrömmar, säger Mathias Lindström, kommersiell direktör på SkiStar.

Olympiska utmaningar

Samarbetet handlar bland annat om att SkiStar blir en av SOK:s officiella leverantörer. Redan under vintersäsongen i år kommer SkiStar och SOK att introducera ”Olympic Challenge” i Åre och Sälen där familjer får testa på olika olympiska grenar. ”Olympic Plaza” som kommer att byggas på plats blir en samlingsplats där utmaningarna utgår ifrån, prisutdelningar hålls för barnen och där man också kan titta på svenska olympiska händelser genom åren.

Träning med och för olympier

Till sommarsäsongen lanseras olympiska träningsläger hos SkiStar i Sälen för ungdomar som får möjlighet att ta nästa steg i sin idrottssatsning, träna, testa på SkiStars sommaraktiviteter och umgås med olympier tillsammans med andra barn och ungdomar.

Samarbetet mellan SkiStar och SOK ger även olympiska idrottare möjlighet att nyttja SkiStars destinationer för träning under sommar- och höstsäsongen.

- Det kommer att ge bra träningsmöjligheter för aktiva i SOK:s program. Dessutom kommer vi att få fler människor i rörelse och bygga på våra gemensamma värden kring en aktiv och hälsosam livsstil, säger SOK:s marknadschef Tobias Hauff.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper