Publicerad 28 juni 2024

Sveriges OS-låt är “Hjärtan” med LIAMOO

Artisten LIAMOO presenterar den officiella svenska OS-låten inför Paris 2024. ”Hjärtan” är en mäktig hymn som är avsedd att inspirera den svenska truppen att kämpa för guld.

LIAMOO har skapat låten tillsammans med Anderz Wrethov, Myra Granberg och Dino Medanhodzic som också har producerat låten. Det är andra gången LIAMOO har fått äran att vara OS-artist. Inför spelen i Peking 2022 presenterade han OS-låten "Guld, svett och tårar", framförd tillsammans med Klara Hammarström. Nu står LIAMOO på egna ben som OS-artist och “Hjärtan” släpps den 28 juni.

Det har varit ett intensivt år för LIAMOO. Han tog sig till final i Melodifestivalen med låten “Dragon”, som slutade på en femte plats. Han har också erövrat de polska topplistorna tillsammans med med popstjärnan KUBA i låten “Running With Lightning”. Som inte det vore nog har han även gjort turnédebut som soloartist på “Baby Dragon Tour”, med stopp i både Sverige och Finland.

Hör OS-låten live

Under första OS-veckan, den 30 juli, kommer LIAMOO framföra OS-låten “Hjärtan” live på Allsång på Skansen.

Liamoo kommer också och spelar OS-låten på Olympiafestivalen i Westfield Mall of Scandiavia den 11 och 12 augusti.

Du har även chans att se LIAMOO live som en av deltagarna i den populära sommarturnén Diggiloo som rullar runt på de svenska vägarna.

FAKTA/Svenska OS-låtar genom tiderna

FAKTA/ Om LIAMOO:

Med över 200 miljoner streams på Spotify är LIAMOO en etablerad artist och talangfull låtskrivare och producent. Sedan sitt stora genombrott som Idol-vinnare 2016 har han kontinuerligt levererat musik av hög kvalitet, samarbetat med framstående artister och låtskrivare, och imponerat i Melodifestivalen med bidrag som alla gånger gått direkt till final.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper