Liamoo och Klara Hammarström gör den officiella svenska OS-låten för Peking 2022 "Guld, svett och tårar". Foto: pressbild

Publicerad 21 januari 2022

Klara Hammarström och LIAMOO gör Sveriges OS-låt

Klara Hammarström och LIAMOO har gjort Sveriges officiella OS-låt ”Guld, Svett & Tårar”. Låten släpps i dag.

Foto: pressbild

I år har Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) valt att satsa på en uptempo låt vars mål är att verkligen få det svenska folket att engagera sig och peppa OS-truppen.

- Vi tror att OS ska bli en ljuspunkt i vardagen och en makalös idrottsfest, och vi hoppas att Guld, Svett & Tårar ska bidra till en känsla som enar hela landet. Vi har en OS-låt som är medryckande och peppande, så vi på SOK är väldigt glada att få arbeta ihop med skivbolaget Warner, musikmediebyrån Emperial och artister som Klara Hammarström och LIAMOO, säger SOK:s marknadschef Tobias Hauff.

Låten är skriven av bland andra Anderz Wrethov, Jimmy "Joker" Thörnfeldt och SAMI från gruppen Medina. Anderz Wrethov är en av Sveriges mest etablerade låtskrivare och gjorde även Sveriges officiella EM-låt 2021 tillsammans med Anis Don Demina & SAMI. Jimmy "Joker" Thörnfeldt har tidigare jobbat med artister som Pitbull, Jennifer Lopez och Enrique Iglesias.

"Min stora dröm"

Klara Hammarström och LIAMOO är båda dubbelt aktuella då de även kommer att tävla i Melodifestivalen 2022 med varsitt bidrag. Redan på söndag kan man se duon framföra OS-låten i TV4 Nyhetsmorgon.

- Min stora dröm innan jag började göra musik har alltid varit att få tävla i OS själv. Jag har tävlat i hästhoppning och stått där på pallen. Charlotte Kalla har alltid varit en stor förebild för mig och det hade varit en dröm att få ta emot henne och resten av OS-truppen när de kommer tillbaka med guld! säger Klara Hammarström.

- Det är en otrolig ära att få göra den officiella OS-låten, jag har följt OS sedan jag var liten. Ett enormt ärofyllt uppdrag, säger LIAMOO.

Guld, Svett & Tårar

En förhoppning är också att OS-låten ska engagera fansen i sociala medier och nå TikTok-generationen.

- Det känns ärofyllt att göra det här uppdraget ihop med SOK och musikmediebyrån Emperial som ansvarar för satsningen i sociala medier. Vi kommer utöver de vanliga kanalerna lägga mycket fokus på att använda musiken till att förstärka OS-festen på TikTok, säger Robert Skowronski, A&R Director på Warner Music Sweden.

Låten ”Guld, Svett & Tårar” släpps i dag den 21 januari och den 4 februari kommer den officiella musikvideon.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper