Konståkaren Elias Sayed under det korta programmet. Foto: OIS.

Publicerad 27 januari 2024

Elias 15:e i korta programmet

Konståkaren Elias Sayed hyllades av publiken, men domarna i ungdoms-OS var mer svårflörtade. Elias korta program belönades med 54,57 poäng och svensken ligger på 15:e plats inför det fria programmet.

Uppsalaåkaren Elias inledde sitt program starkt med att sätta en trippel-trippel (flip och toeloop), men domarna var hårda i bedömningen mot det övriga programmet. Han fick även avdrag för att inte ha hållit tiden. Det fria programmet körs på måndag.

Olivia Hedberg och Nova Nilsson i puckelbacken vid ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Nära medaljåk i puckel

De svenska puckelpiståkarna vara nära semifinal i lördagens parallelltävling, men hade inte marginalerna på sina sida. Elis Moberg missade semifinal med minsta möjliga marginal och fick nöja sig med femte plats totalt. Noel Gravenfors slutade på 13:e plats. Även Olivia Hedberg hade en fin tävling och vann tre av sina fyra möten i gruppen, bara en poäng från semifinal. Gruppvinnaren Elizabeth Lemley gick istället vidare och tog tillslut guldet i tävlingen. Olivia slutade på också hon på en fin femteplats och Nova Nilsson 19:e.

Knapp curlingförlust

I curlingens mixeddubbel blev det förlust för Jonatan Meyerson/Maja Roxin med 5-6 mot USA. Det stod 5-5 inför slutomgången, men där hade USA dubbla fördelar av både sista sten och power play.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper