Elsa Tänglander pustar ut i målområdet efter 7,5 km klassiskt på ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: SOK.

Publicerad 30 januari 2024

Nära nya längdmedaljer

Det blev inga nya medaljer i längdspåren i ungdoms-OS i Sydkorea under tisdagen, men både Elsa Tänglander och Måns Ravald var nära pallen.

Elsa, som tog guld i den inledande sprinten i går, var med i kampen om medaljerna under hela 7,5-kilometersloppet. Hon var en sekund från medalj efter halva loppet, men lyckades inte förbättra sin fjärdeplats till målgång.

Finländskt guld

Finländskan Nelli-Lotta Kärppelin vann och var knappt 24 sekunder före Tänglander i mål. Svenskan hade elva sekunder upp till en pallplats. Kajsa Johansson slutade på 17:e plats, en dryg minut efter finländskan.

Måns i ledning

Måns Rawald och Tage Börjesson satsade stenhårt från start i killarnas klassiska lopp över 7,5 km. Måns var i ledning och Tage trea efter 1,7 km. Men den satsningen satte spår sedan.

Måns var med i kampen om medaljerna nästan hela vägen, men slutade på femte plats. Han var 26 sekunder efter segrande tysken Jakob Moch. Tage tröttnade och blev 31:a, distanserad med 1.39.

Curlingkvart mot Kina

Det svenska curlinglaget med Jonatan Meyerson och Maja Roxin är klara för slutspel i ungdom-OS efter en avslutande gruppseger mot Qatar med klara 13-1. Jonatan och Maja dominerade mixeddubbelmatchen från start och gick raskt fram till en ledning med 6-0, när ställningen var 13-1 efter sex av åtta omgångar så gav Qatar upp matchen.

Segern betyder att Sverige är vidare till kvartsfinal under onsdagen, där väntar hittills obesegrade Kina.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper