Elliot Westlund satsar hårt i sitt storslalomåk under världsungdoms-OS i Gangwon. Foto :OIS.

Publicerad 24 januari 2024

Nära medaljer i storslalom

De svenska alpinkillarna såg ut att ha nya medaljer på gång i storslalom. Liam Liljenborg låg etta och Elliot Westlund trea inför det andra åket, men båda körde ur med medaljer inom räckhåll.

Elliot var 67 hundradelar bakom ledande Liam efter första åket. Men Westlund såg ut att vara på väg mot en topplacering i andra åket, då han missade banans absolut sista port.

Liam satsade mot guld, men körde ur i andra åket. Han hade 34 hundradelar till godo på fransmannen Nash Hout-Marchand när han ställde sig på start. Fransmannen vann nu i överlägsen stil efter att ha bäst tid i andra åket. Svenskarna hade haft bra medaljchanser om de kommit till mållinjen, det skiljde 93 hundradelar till silver och en hel sekund till brons.

Alexander Ax Swartz, som tog silver i kombination, försvann redan i det första åket. Svenskarna har individuell start kvar, i morgondagens slalom.

Dragning avgjorde

Det svenska curlinglaget med Ivan Almeling, Vilmer Nygren, Astrid Linder och Matilda Lindberg var väldigt nära att få spela om medaljerna i ungdoms-OS. Det blev seger i sista gruppspelsomgången mot Nigeria med klara 16-0. Men då Japan och Sverige båda hamnade på fem segrar i gruppspelet så blev dragning till närmast boet avgörande. Där var Japan några centimeter bättre, 88,8 cm mot 133,6 cm. Gruppettan Kina gick direkt till semifinal. USA och Japan får spela kvala vidare om att nå semifinal.

Åttaa i skidskyttestafett

I skidskytte slutade det svenska laget på åttonde plats i stafetten. Maya Rennermalm, Anine Karlsson, Olle Gedda och Anton Modigs drog på sig fyra straffrundor och behövde 16 extraskott. Det skiljde knappt åtta minuter upp till segrande Italien.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper