Olle Gedda under skidskyttesprinten i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Publicerad 23 januari 2024

Sista individuella loppen för skidskyttarna

De sista individuella loppen för skidskyttarna är avklarade under ungdoms-OS i Gangwon. Anton Modigs var bästa svensk i sprinten med åttonde plats.

Modigs sköt två bom i liggande men var felfri i det stående skyttet. Anton kom i mål en minut och 34 sekunder bakom segrande fransmannen Antonin Guy. Olle Gedda blev 63:a och Thjin Omblets 82:a.

I flickornas sprint slutade Maya Rennermalm på 29:e plats, distanserad av segrande Carlotta Gautero från Italien med knappt tre minuter. Anine Karlsson blev 37:a, Märta Wernersson 51:a och Nilla Norberg 58:a.

Skidskyttet i ungdoms-OS går i mål under onsdagen med mixedstafett.

Josephine Grill under 1500 m på ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Nederländskt guld

På skridskobanan nere vid kusten i Gangwon blev Josephine Grill 32:a på 1 500 meter med tiden 2.26,24. Hon var drygt 23 sekunder bakom segrande nederländskan Angel Daleman.

Chans på särspel

I curlinghallen intill skridskobanan blev det förlust för det svenska laget mot USA med 5-11. USA är hittills det enda obesegrade laget i turneringen. Sveriges uppställningen med Ivan Almeling, Vilmer Nygren, Astrid Linder och Matilda Lindberg står på fyra segrar efter sex matcher. I onsdagens sista gruppspelsomgången väntar ännu segerlösa Nigeria för Sverige. Om USA fortsätter sitt segertåg mot Kina under onsdagen har Sverige chans att nå semifinal via särspel.

Historiskt silver

Jonathan Lourimi från Tyresö tog silver i monobob. Jonathan coachades av Per-Anders von Scheele, men medaljen kommer inte att räknas in i den svenska medaljskörden då Jonathan har dubbla medborgarskap och tävlar för Tunisien. Tisdagens medalj var historisk, då det var första gången ett nordafrikanskt land tog en medalj i kälksport.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper