Vilmer Nygren lägger en av stenarna i gruppsmatchen mot Turkiet vid ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Publicerad 22 januari 2024

Curlingsegrar mot Turkiet och Kina

Det svenska curlinglaget har vunnit fyra av fem matcher hittills under världsungdoms-OS i Gangwon.

Det svenska curlinglaget med Matilda Lindberg, Ivan Almeling, Astrid Linder och Vilmer Nygren slog Turkiet med 8-7 under den tredje tävlingsdagen av ungdoms-OS i Sydkorea. Svenskarna ledde efter halva matchen med 6-1, men Turkiet kom tillbaka och utmanade. Turkiet tog en trea i slutomgången och kvitterade till 7-7, vilket tog matchen till skiljeomgång. Svenskarna utnyttjade fördelen av sista sten i skilje och vann till slut 8-7.

Sverige vann senare på måndagen mot Kina med 5-4 efter en dramatiskt slutomgång. Kina ledde med 4-2, men Sverige hade fördelen av sista sten i den åttonde omgången. När Vilmer Nygrens sista sten var lagd - med endast åtta sekunder kvar på klockan - kunde Sverige räkna in tre poäng i omgången och seger i matchen med 5-4. Vilken vändning!

Det svenska laget står nu på fyra segrar efter fem spelade matcher. De delar andraplatsen i tabellen med just Kina. Fortsatt obesegrade USA i toppen.

Josephine Grill in action på 500 m under ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Josephine Grill är Sveriges deltagare i skridsko. På premiärdistansen 500 meter slutade hon på 32:a plats med tiden 45,84.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper