Nilla Fischer och Hedvig Lindahl är coacher under kreatörsmatchen. Foto: TT och TikTok.

Publicerad 14 september 2023

Se #kreatörsmatchen på TikTok!

Kommer Kevin Bang att göras om till mittback av Nilla Fischer? Är Wonderboi en NPC i Hedvig Lindahls lagbygge? Kolla in TikTok på fredag klockan 16.00 för att se #kreatörsmatchen!

Sveriges Olympiska Kommitté och TikTok arrangerar #kreatörsmatchen till förmån för organisationen MIND. På fredag den 15 september klockan 16.00 kommer några av Sveriges främsta kreatörer på TikTok att spela fotboll på Olympiastadion i Stockholm – coachade av landslagslegendarerna Nilla Fischer och Hedvig Lindahl.

Fischer och Lindahl coachar

Nilla Fischers vita lag består av Kevin Bang (kapten), Hassan från MFB, Hissy, Hitrecord_sam, John Hedin, Viktor Berglund (mv), Sam Pettersson, Memetix, Jossanjohnsson, Julia Dansare, Tracy, Zorba Asplund, Ellinor Fischbein, Bakamedmatte och Jasminekotte.

Hedvig Lindahl leder lag svart där spelar Mithanja (kapten), TikTok Chrille, Yousif från MFB, Musti från MFB, Oliver Kastell, Wonderboi, Filip Pelas (mv), Viktor Klemming, Alan Max, Juridiksam, Daniel Norlin, Nicoline Zevassus, Vanja Engström, Daria Garipova, Jasmine Darban, Wondergirl, Sam Kabovand.

Domare är Taib Sisic, känd som Taibinho.

Återstår att se vilka som briljerar på planen, samt om om någon som kommer se ut som en NPC (Non-Player Character).

- Det kommer att bli helt galet. Så gå in på TikTok Nordic för att kolla in sändningen helt gratis – det här är något man inte får missa, säger Tim Rangström, mer känd som Sporttouchen, som kommer att kommentera matchen tillsammans med Niklas Holmgren.

Matchen spelas till förmån för organisationen MIND, en oberoende ideell förening som arbetar för psykisk hälsa.

- För oss på Mind är det här ett viktigt samarbete och en mycket bra möjlighet för oss att komma i kontakt med den yngre målgruppen. Vi vet att många unga är drabbade av psykisk ohälsa och av den anledningen finns vår Livslinje där man kan ventilera sitt mående med en anonym volontär, säger Petra Lindskog, engagemangschef på MIND.

Sveriges Olympiska Kommitté upplåter Olympiastadion för #kreatörsmatchen.

- Matchen är för en god sak och unga människornas välbefinnande är frågor som vi på SOK jobbar med dagligen. Sveriges Olympiska Kommitté vill tillsammans med TikTok nå ut till en yngre målgrupp och bidra till en bättre värld genom idrott, säger SOK:s projektledare Frida Nevalainen.

Mer om matchen

Matchen går att se live på Tiktok:

Mer info här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper