Publicerad 1 september 2023

Spring Olympialoppet tillsammans hela familjen

Gör den 17 september till en riktig löparfest för hela familjen. I år kan alla åldrar vara med och springa Olympialoppet - och samtidigt stötta människor på flykt.

Olympialoppet är ett motionslopp som passar alla, från elit till glad motionär. Loppet vill både skapa rörelseglädje hos svenska folket och göra världen lite bättre. Därför går del av anmälningsavgiften till Sverige för UNHCR, som är FN:s flyktingorgan. I år får dessutom barn och ungdomar chans att springa sina egna lopp helt gratis vilket gör dagen till en härlig familjeaktivitet. Det viktigaste inte är att segra utan att kämpa väl, och ha kul!

Olympialoppets ambassadörer 2023 är Malin Ewerlöf och Johan Wissman. Foto: SOK.

– Vi vill vara med och skapa en bättre värld genom idrott, säger SOK:s marknadschef Tobias Hauff.

Olympierna Malin Ewerlöf och Johan Wissman peppar

För pepp och inspiration kommer två av Sveriges starka olympier, Malin Ewerlöf och Johan Wissman, vara på plats för att inspirera och peppa deltagarna under loppet. Malin Ewerlöf tillhörde världseliten i medeldistans under 90-talet. Malin har ett EM-silver på 800 m och deltog i OS 1996. Numera är hon personlig tränare inom löpning och löpteknik. Johan Wissman var Sveriges stora namn på 400 och 200 meter under 2000-talet. Johan har VM- och EM-medaljer både inomhus och utomhus och deltog i OS både 2004 och 2008. Han var även med och slogs om titel i den senaste upplagan av Mästarnas Mästare.

Barn som visar upp en medalj med Olympialoppet runt halsen.

Foto: SOK.

Olympialoppets olika lopp

Barnloppet, ungdomsloppet och stora Olympialoppet (två olika distanser) avgörs alla den 17 september på Olympiastadion i Stockholm. Välj mellan att springa loppen på plats i Stockholm med start och mål på Olympiastadion eller digitalt vart du vill och registrera loppen via din telefon. De digitala loppen går att springa under perioden 17-24 september.

Olympialoppet Fun Run 0-10 år

Ett lopp för de allra minsta där barnen springer själva eller tillsammans med sina föräldrar. Loppet har ingen tidtagning, utan alla är vinnare och får nummerlapp och medalj.
Sträcka: 1 300 m.
Starttid: kl 11.30.
Loppet är gratis.

Lilla Olympialoppet 11-15 år

En utmaning för ungdomar som vill springa sin första löptävling. Loppet går i varierad terräng med start och mål på Olympiastadion.
Sträcka: 2 700 m.
Starttid: kl 12.00.
Loppet är gratis.

Olympialoppet, för vuxna -100+ år

Du kan välja mellan två distanser. Start och mål på Olympiastadion.
Sträcka: 5 km eller 10 km.
Starttider: 5 km, kl 12.45 och 10 km kl 12.55.
Anmälningsavgift: 250 kr.

Här anmäler du dig:
Mer information och anmälan till samtliga lopp finns här: www.olympialoppet.com Länk till annan webbplats.

Ett lopp som gör gott – för dig själv och andra

Olympialoppet arrangeras av Sveriges Olympiska Kommitté och är ett tillfälle att göra en god insats för både din egen hälsa och världens mest behövande. 100 kr av anmälningsavgiften går till Sverige för UNHCR:s arbete för människor på flykt. Tidigare år har Olympialoppet genererat drygt 300 000 kronor till Sverige för UNHCR.

De senaste 20 åren har antalet människor som lever på flykt på grund av krig eller förföljelse mer än fördubblats.

– Olympialoppet är din chans att springa för dem. Du springer inte bara för ditt eget välbefinnande. Du springer även för att rädda liv. Din hjälp behövs desperat och gör verkligen skillnad, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Olympialoppets partners är Uniqlo, Sverige för UNHCR, Svenska Spel, NEH, Coca-Cola, Flowlife, Bridgestone, XL-bygg, ReDo, Guided Heroes och Kronägg.