Publicerad 19 juli 2023

SOK söker tränar- och ledarutvecklare för projektanställning

Sveriges Olympiska Kommitté planerar att starta Topp och Talang för tränare, ett program som ska utvecklas med sikte på start första kvartalet 2024. Samtidigt ska SOK:s pågående satsning på kvinnliga tränare fortsätta och utökas.

SOK söker nu en driven projektledare för att utveckla, leda och genomföra dessa tränar- och ledarprogram i samspel med SOK:s sportchefer och specialister. God förmåga att genomföra coachande samtal, samt att följa upp och återkoppla på tränarnas individuella utvecklingsplaner, är viktigt i rollen som tränar- och ledarutvecklare. Den särskilda satsningen på kvinnliga tränare ska utvecklas vidare tillsammans med nuvarande projektledare. Målgruppen är tränare till aktiva som är i eller siktar på världstoppen med medaljer på VM och OS som mål.

Kompetenser som efterfrågas är:

  • Erfarenhet från tränar- och ledarskap på nationell och helst internationell nivå
  • Gärna högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller liknande
  • Vana att driva och leda projekt-, process- och utvecklingsarbeten
  • Meriterande är god erfarenhet av att utbilda eller coacha andra ledare

Projektanställningen är placerad på SOK:s sportavdelning och omfattar 50 procent under perioden 1 oktober 2023 till och med 31 december 2024. Arbetet sker på oregelbundna tider.

Kontaktperson för frågor, samt intresseanmälan för projektanställningen ställs till:
Sportdirektör Peter Reinebo, 070-6578804 eller peter.reinebo@sok.se

SOK:s vision, mission och mål
SOK vill bidra till en bättre värld genom idrott och ska med hållbar olympisk idrott i världsklass tillsammans inspirera och stärka Sverige.
SOK ska förbereda och genomföra OS i världstopp, samt stödja och driva prestationsutveckling mot medaljkapacitet.
Svensk olympisk idrott ska vara framgångsrik i många idrotter och ha kapacitet att ta 20 medaljer, varav minst fem guld, vid vinter-OS 2026 och sommar-OS 2028.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper