Klusterläger för aktiva inom vinteridrotterna på Apollos Playitas, Fuerteventura. Foto: Jörgen Nordlund.

Publicerad 31 maj 2023

Trappar upp mot vintersäsongen på Playitas

Rutinerade guldmedaljörer från Peking blandades med ungdomar som vill in i Topp och Talang. 38 aktiva från åtta olika idrotter fanns på plats på Playitas för träningsläger under den gångna veckan.

Idrottare från alpint, backhoppning, curling, freeski, puckel, rodel, skicross och snowboard kunde trappa upp träningen mot vintersäsongen 2023/2024 på Apollos fantastiska anläggning på Fuerteventura.

Bland deltagarna märktes OS-guldmedaljörer från Peking som Sandra Näslund (skicross), Sara Hector (alpint) och hela lag Edin (curling). Totalt deltog drygt 60 personer, ledare och aktiva, på lägret som SOK kallar för klustercamp.

- Apollo har varit partner till SOK sedan 2014 och här på Playitas är vi alltid i trygga händer. Vi vet att vi har utsökta träningsmöjligheter kombinerat med service av högsta klass, säger SOK:s projektledare Mårten Fredriksson.

Idrottare som tränar lyft med skivstång.

Alpinåkaran tränar skivstång på träningslägret på Playitas. Adam Hofstedt i förgrunden. Foto: Jörgen Nordlund.

Förutom fina träningsmöjligheter i en underbar miljö fick de 35 idrottarna på plats också information kring förstudien som pågår för att undersöka möjligheterna att få OS och Paralympics till Sverige 2030.

SOK:s resursteam fanns på plats för att kunna ge ständig feedback kring träningsrådgivning och fysioterapi. Andreas Claesson höll i en uppskattad föreläsning om prestationspsykologi.

Under inledningen av veckan hölls även en talangselektion för unga idrottare som nominerats av sina förbund att ta plats i SOK:s stödprogram Topp och Talang. Den selektionsprocessen går i mål under juni månad.

Fler träningsläger på Apollos europeiska anläggningar väntar under det kommande året.

- Vi kommer exempelvis tillbaka hit till Playitas i november med sommarsporterna. Då blir det Olympic Camp inför OS i Paris och uttagning av de första idrottarna till sommarspelen 2024, säger Mårten Fredriksson.

Idrottare som går upp på ett berg med byn i dalen i bakgrunden.

Kvällspromenad till bergstoppen brevid Playitas anläggning på Fuerteventura. Foto: Jörgen Nordlund.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper