Lotta Schelin på Tallbodaskolan i Linköping. Till höger tillsammans med Olivia som ritade den vinnande maskotteckningen. Foto: SOK

Publicerad 13 januari 2022

Lotta Schelin kom med OS till Tallbodaskolan

Ett 70-tal elever i årskurs fem var inbjudna att lyssna när olympiern och fotbollsstjärnan Lotta Schelin besökte Tallbodaskolan i Linköping. Skolan vann besöket av olympiern tack vare deras bidrag i OS i skolans maskottävling i höstas.

Olivia som hade ritat de vinnande maskotarna visade en flagga med dem och kunde berätta för Lotta och sina kompisar om hur hon tänkte när hon ritade dem.

Hela Tallbodaskolan hade jobbat med OS i skolan i början av höstterminen och hämtat idéer och material till undervisningen från OS i skolans hemsida. Eleverna fick till exempel i uppgift att gå in och läsa om olika idrotter och sen berätta för varandra. De hade också ett antal utmaningar och fick fylla i en av OS-ringarna för varje en utförd utmaning. Målet var att få alla ringar ifyllda.

– Det var väldigt kul att höra om hur Tallbodaskolan har arbetat med OS i undervisningen. Det känns extra kul att få belöna dem med ett besök. Eleverna var intresserade och hade förberett massor av bra frågor till Lotta så den 1,5 timme vi var där gick väldigt fort, säger Nathalie Larsson, projektledare för OS i Skolan.

Lotta Schelin berättade för barnen om när hon började spela fotboll redan som fyraåring och hade sin storasyster som idol, hur kul hon tyckte att det var att spela i landslaget och hur häftigt det är att få uppleva ett OS! Hon berättade också om att det kan var tufft att vara fotbollsproffs. Som när hon flyttade till Frankrike och det tog ganska lång tid innan hon kände sig hemma där eller när hon inte gjorde så mycket mål och många skrev om hur dålig hon var. Det är inte alltid lätt att vara elitidrottare. Eleverna hade massor av bra frågor. Mest om fotbollskarriären men också om hur det vara att vara med i Masked Singer där Lotta gjorde succé i höstas.

Var med i vinterns maskottävling

Nu drar en ny maskottävling i gång inför vinter-OS där din klass eller skola vara med och tävla ett besök av skidskytten Fredrik Lindström.

Tävla med OS i skolan

Partners

Huvudsponsorer, logotyper