Agnes Knochenhauer visar sitt OS-guld för eleverna på Byängsskolan. Foto: SOK

Publicerad 7 juni 2018

OS-medaljörer på skolbesök

Eftermiddagen måndagen den 4 juni blev en alldeles speciell upplevelse för barnen på Byängsskolan i Täby. Då kom nämligen åtta OS-medaljörer i curling på besök och träffade barnen som hade jobbat med OS i Skolan i vintras.

Det var över 100 elever i klasserna 1-5 som med spänd förväntan hade samlats i skolans gymnastiksal och fick möta Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Jennie Wåhlin från lag Hasselborg och Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Oskar Eriksson från lag Edin.

Det blev en hel del skratt när curlingspelarna ställdes till svars. Foto: SOK

De hade förberett massvis med frågor till medaljörerna och sedan fick alla klasser träffa varsin olympier för att få autografer och känna på OS-medaljen.

- Det var jättekul att träffa alla barn. De ställde massa luriga frågor och var verkligen superfina allihop, säger Anna Hasselborg efter att till slut skrivit sin sista autograf.

Innan medaljörerna åkte därifrån så såg de till att bli förevigade på ett klassfoto med var och en av klasserna. Säkerligen ett minne för livet för barnen på Byängsskolan.

Rasmus Wranå skriver autografer. Foto: SOK

Byängsskolan har arbetat med temat OS i Skolan på flera olika sätt under vintern. I årskurs fyra och fem arbetade de med OS under engelska lektionerna och ettorna till treorna hade bland annat en temadag med idrott när de provade på olika idrotter. Mest avancerat var curlingen eftersom lärarna hade spolat upp en riktig curlingbana på gården.

- I min klass har vi dessutom tittat på curlingmatcherna på storbilds-tv när Sverige spelade. Barnen har gått helt inför det här och byggde till och med ihop egna curlingkvastar av toalettpappersrullar, säger Åsa Häggman, som själv har spelat curling på elitnivå.

Samtliga skolor som anmäler sitt OS-arbete till SOK får ett fint OS-diplom att hänga upp i klassrummet. Totalt var det 118 skolor och 7 749 elever som blev OS-diplomerande i vintras. Du kan se alla skolor som ansökte om OS-diplom efter att ha jobbat med OS i Skolan här:

Partners

Huvudsponsorer, logotyper