Maskoten Nix-Tigris som är skapad av eleverna i klass 5 på Nåntunaskolan i Uppsala vann OS i skolans maskottävling 2022. Foto: SOK

Publicerad 2 maj 2022

Nåntunaskolan gjorde vinnarmaskoten Nix-Tigris

Flera hundra kreativa OS-maskotar kom in till OS i skolans maskottävling där ett olympierbesök låg i potten. Eleverna i klass 5 på Nåntunaskolan i Uppsala presenterade Nix-Tigris och vinner ett besök av OS-guldmedaljören i skidskytte, Fredrik Lindström.

Klassen beskriver sin maskot så här: Jag heter Nix-Tigris men du får gärna kalla mig för Nixie eftersom det är mitt smeknamn. Jag älskar vintern och alla vintersporter, min absoluta favorit vinteraktivitet måste nog ändå vara att åka skridskor och åka pulka. Jag ÄLSKAR även att leka i snön.

Jag är här för att sprida glädje och kärlek runt omkring mig. Mina bästa tips för att vara gladare och må bättre är att:

  1. Ha alltid ett leende på läpparna.
  2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
  3. Gör goda gärningar dagligen och få andra att le.
  4. Gå ut och gör något roligt.

Eleverna som har ritat och beskrivit Nix-Tigris heter Selma Lundvik, Ella Nordström, Gabriel Walles, Selma Svensson. Stort grattis till er och resten av klassen! Ni kommer att få ett besök av OS i skolans ambassadör, skidskytten och OS-guldmedaljören Fredrik Lindström innan sommaren.

FAKTA/OS i skolan

OS i skolan är ett ämnesövergripande arbetsmaterial på webben med handledning för verksamhet i teori och praktik för grundskolan med OS som tema. Målsättningen är att öka elevernas OS-intresse, uppmuntra till bättre samarbete, framhäva glädjen i idrott, inspirera barn till mer rörelse i vardagen samt nå ut i samhället med olympiska grundtankar och värderingar. På OS i Skolans hemsida finns ett stort material som vänder sig till lärare och som är utformat efter skolans läroplan.

  • OS i skolans arbetsmaterial på webben besöktes över 71 000 gånger under januari-mars 2022.
  • Omkring 200 skolor ansökte om OS i skolans diplom för att de arbetade med OS som tema i sin undervisning under samma period.

OS i skolan

Partners

Huvudsponsorer, logotyper